Verdens 7 vidundere

Vi har samlet de vigtigste informationer til dig om de 7 vidundere, og lavet en rejseguide til dig, så du kan opleve vidunderne på tæt hold.

Hvad er verdens 7 vidundere?

Verdens 7 vidundere er også kaldet verdens syv underværker. De 7 vidundere er syv monumenter, som er kåret til de største i hele menneskehedens historie. Fra år 2000 til 2007 stemte over 100 millioner mennesker om, hvilke monumenter der skulle være verdens syv vidundere. Først nominerede de mange millioner mennesker hvilke vidundere de mente skulle være på listen. Sidenhen stemte de deres favoritter videre mod en af de eftertragtede pladser på listen. Stemmerne blev afgivet via mobil og mail. Den 7. juli 2007 afslørede den canadisk-schweiziske Bernard Weber i den portugisiske by Lissabon, hvem de 7 vidundere skulle være. Se de 7 vidundere nedenfor.

Her er verdens 7 vidundere

De 7 vidundere i verden:                                                                      

 • Taj Mahal, Agre, Indien
 • Chichen Itza, Yucatán, Mexico
 • Cristo Redentor, Rio de Janeiro, Brasilien
 • Colosseum, Rom, Italien
 • Den Kinesiske Mur, Kina
 • Machu Picchu, Peru
 • Petra, Jordan

Bliv klogere på de 7 vidundere

Taj Mahal

Taj Mahal er et nordindisk mausoleum som ligger nær den indiske by Agra. Et mausoleum er et gravtempel som er navngivet efter Kong Mausolos’ gravmonument i Halikaranassos.

Taj Mahal blev opført i årene 1632 til 1653 af 20.000 arbejdsfolk. Da opførslen skete var mere end 1.000 elefanter med til at transportere byggematerialerne til mausoleumet. Materialerne er importeret fra mange forskellige lande, og det er at se på dets flotte udtryk.

Som ekstra information menes det, at arkitekten der stod bag Taj Mahal fik hugget sin højre hånd af efter byggeriet var færdiggjort. Dette var for at forhindre, at han designede og byggede et lignende mausoleum.

Chichen Itza  

Chichen Itza er en ruinby, som ligger i den nordlige del af Yucatán halvøen i det sydøstlige Mexico. Ruinerne er specielle, fordi de har spor af to forskellige kulturepoker: mayaepoken og Itzá-epoken. I 1400-tallet ophørte Chichen Itzas storhedstid og byen lå forladt efterfølgende.

I 1800-tallet blev ruinerne af den gamle ruinby fundet igen midt i junglen. Sidenhen har flere templer været under restaurering. I dag er byen velbesøgt af både lokalbefolkningen og turister.

Cristo Redentor

Cristo Redentor betyder Kristus frelseren og er navnet på den berømte statue, som er er placeret på toppen af det 710 meter høje bjerg Corcovado. Dermed kan statuen se ud over den store by Rio de Janeiro i Brasilien. Udover at være et kristen symbol er den også et varetegn for både Rio de Janeiro og Brasilien.

Cristo Rentor er 38 meter høj og vejer i alt 1145 ton. Den er lavet af cement og belagt med fedtsten. Befinder du dig i Brasilien er statuen et must see.

Colosseum

Romerriget Colosseum ligger i Rom i Italien. Opførslen af Colosseum startede 70 år efter Kristus og skete under den daværende kejser Vespasians styre. Opførsel blev fuldført under hans søn Titus herredømme i 80 år efter Kristus.

Colosseumet er et amfiteater og blev blandt andet brugt til gladiatorkampe. Navnet Colosseum stammer fra middelalderen, da amfiteateret blev opkaldt efter den store kolos.

Rejser du til Italien bør du se Colosseum. Dette vidunder er blandt et af de mest besøgte steder i Rom og er en meget berømt turistattraktion.

Den Kinesiske Mur

Den Kinesiske mur er også kendt som den store mur i Kina. Muren er lange fæstningsværker bygget af blandt andet sten, tegl, træ og jord. Da muren blev bygget var det meningen, at den skulle være et forsvarsværk mod plyndringer og invasioner fra nomadestammer.

Det menes at opførslen af muren skete i det 7. århundrede, og det fortsatte frem til det 16. Århundrede hvor det blev sammenbygget og forstærket. Muren er 6.259 kilometer lang. Vil du se dette vidunder er murens første del, Badaling, åbnet for turister.

Machu Picchu

Måske har du hørt om Machu Picchu før. Machu Picchu er en velbevaret præ-colombiansk by. Byen er placeret på en meget høj bjergkam, som ligger i 2.057 meter højde over Urubamba-dalen.

Der har kunne leve omkring 750 personer i byen, men man har kun kunnet finde 173 skeletter i området, hvoraf 150 af dem var kvinder. Hvis du ikke allerede har besøgt dette vidunder, bør du skrive det på din bucket list.

Petra

Petra betyder sten på græsk, og er et arkæologisk område i Jordan. For mange år siden var Petra en oldtidsby. Petra ligger i en smal dal omringet af sandstensklipper. Udover smukke grave, er stedet også kendt for sine templer, hvoraf de fleste er hugget direkte ind i de klipper de ligger ved.

Skal du rejse til Grækenland, er dette vidunder et sted du bliver nød til at opleve.

Oplev de 7 vidundere

Kunne du godt tænke dig at opleve alle 7 vidundere, er det slet ikke umuligt. Det eneste du skal gøre, er at tage en måned ud af din kalender. Du kan nemlig rejse mellem de forskellige 7 vidundere og opleve dem alle inden for rimelig tid.

På din rejse skal du flyve mange tusinde kilometer, hvor du blandt andet skal gennem 4 kontinenter. Tager du på denne rejse kan vi garantere dig, at du lærer masser af nye kulturer at kende. Mange vil sikkert se det som et helt livsprojekt at få besøgt alle vidundere, men vi har faktisk fundet en sjov løsning på det, så det i realiteten kan klares inden for en måned.

Rejs mellem alle 7 vidundere nemt og hurtigt

Vi har lavet en oversigt til dig, som du kan bruge hvis du kunne tænke dig at rejse fra Danmark til alle 7 vidundere. Du kan finde oversigten nedenfor:

Rejser til de 7 vidundere:

 • København Lufthavn til Beijing Lufthavn
 • Beijing Lufthavn til Amman Lufthavn
 • Amman Lufthavn til Rio de Janerio Lufthavn
 • Rio de Janeiro Lufthavn til La Paz Lufthavn
 • La Paz Lufthavn til Merida Lufthavn
 • Merida Lufthavn til Rom Lufthavn
 • Rom lufthavn til New Delhi Lufthavn
 • New Delhi Lufthavn og retur til København Lufthavn

Se den bedste og nemmeste rejserute mellem de 7 vidundere

Rejseruten fra ovenstående oversigt har vi markeret på et kort, så du kan få et større overblik over hvordan rejsenruten mellem de 7 vidundere ser ud. Fordelen du rejser over en måned, har du også mulighed for at udforske de forskellige lande/byer du besøger undervejs på din rejse.

verdens 7 vidundere rute

Verdens 7 vidundere i naturen

Umiddelbart efter de 7 vidundere blev fundet, har New7Wonders of Nature startet et  nyt initiativ. New7Wonders of Nature er en liste hvis formål er at finde de 7 bedste natur-skabte seværdigheder. Disse vidundere blev følgende:

 • Amazonas Regnskov og Flod, flere lande
 • Halong Bugt, Vietnam
 • Jeju Øen, Syd-Korea
 • Iguazu Vandfaldene, Argentina og Brasilien
 • Puerto Princesa Subterranean River National Park, Filippinerne
 • Komodo Øen, Indonesien
 • Table Mountain, Syd-Afrika

Verdens 7 underværker i antikken

Den græske poet Antipatros, lavede i det 2. århundrede, 100-tallet, f.Kr. en liste over de antikke seværdigheder omkring middelhavet. Sidenhen er man begyndt at kalde disse “seværdigheder” for “underværker”. Se de 7 antikke vidundere her:

 • Zeusstatuen i Olympia, Grækenland (ødelagt ved brand i 462). I dag er finder du kun fundamentet og tempelrester
 • Artemistemplet i Efesos, Tyrkiet (ødelagt/genopbygget mange gange)
 • Mausoleet i Halikarnassos, Grækenland (ødelagt af jordskælv i 1400-tallet). Eksisterer ikke længere
 • Kolossen på Rhodos, Grækenland (stod i 56 år indtil et jordskælv knækkede den). Eksisterer ikke længere
 • Fyrtårnet på Faros ved Alexandria, Egypten (ødelagt af jordskælv i 1375). Eksisterer ikke længere
 • Den store pyramide (Kheopspyramiden) i Giza, Egypten. Stedet eksisterer i næsten oprindelig form
 • Babylons hængende haver, de hængende havers eksistens er aldrig entydigt blevet bevist. Derfor har man ikke ruiner eller artefakter herfra

Få råd til at se de 7 vidundere

Mangler du penge til denne uforglemmelige rejse, er der hjælp at hente. Hos MiniFinans kan du låne til lige det du står og mangler. Mangler du penge til at indfri din allerstørste rejsedrømme, kan det lade sig gøre hos os. Mangler du for eksempel penge til flybilletterne til rejsen, til at leve for på din rejse eller noget helt andet, tilbyder vi lån mellem 10.000 og op til 50.000 og få pengene udbetalt inden for 1-2 bankdage. Lån penge hos MiniFinans – så kan dine drømme alligevel blive til en realitet.