Vaskemaskine: pris vs. kvalitet - sådan får du mest for pengene (2018) ✓
Existing Users Log In
   

Vaskemaskine: pris vs. kvalitet

Vaskemaskine: pris vs. kvalitet

Vaskemaskine: pris vs. kvalitet

Er din vaskemaskine i stykker og er budgettet presset?

Dit hjem er fyldt med usynlige priser. Alt fra vaskemaskine til emhætte koster penge, men vi tænker sjældent over det. En række usynlige priser* er bl.a.:

  • 10,- for brusebad pr. gang
  • 1,38 kr. for toiletbesøg pr. dag
  • 7,56 kr. for opladning af smartphone pr. år

Og sådan fortsætter det. Derfor har vi lavet en lille guide, så du får mest muligt for pengene, når det er tid til en ny maskine i hjemmet.

Hvad koster en ny maskine?

Først og fremmest skal du sammenligne de forskellige butikkers tilbud. Den samme maskine kan sagtens have en pris der varierer op til flere tusinde kroner. Der kan derfor være god idé i at benytte en af de mange prissammenligningssider. Der er derfor en række ting, du skal tage med i betragtning, når du investerer i en ny maskine:

  • Hvilke services tilbyder forretningen: garanti, returret, levering, installation og serviceeftersyn
  • Er det den nyeste model på markedet? Ved at vælge sidste års model kan du hurtigt spare et par tusinde.

Er højere energimærke = billigere i længden?

En gennemsnitlig, dansk familie bruger ca. vaskemaskinen 220 gange pr. år (ca. fire gange pr. uge). I hver vask vil der ca. bruges 44 l. vand, der pr. kubikmeter koster omkring 66 kr. Med Bolius‘ beregner, kan du se, hvor meget hver vask koster dig afhængigt af energimærke. Eksempelvis:

  • En vaskemaskine med energimærke A koster dig 1364,02 pr. år
  • Mens en med energimærke A+++ koster dig 1168,18 pr. år

Samtidig kan en gennemsnitlig, dansk familie spare omkring 124,8 kr. i kWh ved at skifte fra A til A+++. Og når alle de små poster samles, kan det jo, som bekendt, ofte give en del luft i budgettet til lidt sjovere ting.

Kom udgiften til en vaskemaskine uventet?

Du behøver ikke vente med at vaske tøj, fordi der er længe til d. 1. Du behøver heller ikke, at gå på kompromis med kvaliteten, fordi prisen overstiger denne måneds budget. Hos MiniFinans kan du låne nemt, hurtigt og sikkert uden tidskrævende møder.

Du betaler blot lånet tilbage næste måned, når pengene er på kontoen. Læs lånevilkårerne her og prøv låneberegneren og lån penge nu. Så skal du ikke bruge hele aftenen på det lokale vaskeri.

Er opvaskemaskinen også røget? Læs vores artikel med gode råd her.

* Alle priser er vejledende og varierer afhængigt af kommune og produkt.