SU lån

SU lån: Vi guider dig igennem

Det er ikke altid nemt at være på SU, og som studerende skal du både varetage et fuldtidsstudie samtidig med at betale husleje, regninger og madforbrug. Der er ikke meget at rykke rundt med, når det kommer til budgettet, og der kan opstå situationer, hvor du pludselig rammes af en regning, som du ikke lige havde set komme.

Det kan også være, at du har en udgift på nogle studiebøger, som du skal bruge til semestret, men der er ikke flere penge på kontoen.

Hvilket lån skal du tage?

Du har måske tænkt på et SU lån, men du kan også optage et lån andre steder til disse udgifter – så er du også fri for at vente til næste måned for at købe dine bøger. Det er også svært at bestå eksamen, uden du har fuld adgang til pensum, og det, skal din økonomi ikke sætte en stopper for. Du har derfor brug for et lån, hvor du kan låne et passende beløb og betale beløbet tilbage indenfor en rimelig tidsgrænse.

Det er ikke så godt at være dækket af gæld som studerende, og derfor har du brug for et lån inden for de helt rette rammer til netop din situation.

Su lån

MiniFinans hjælper dig godt videre

MiniFinans kan tilbyde dig disse rammer, eftersom vi kan give dig et lån, som du kan bruge til at gøre hverdagens udfordringer en smule lettere. Vi er et brand under Finans 247 ApS, der er registreret i Finanstilsynet. Står du derfor og skal bruge et hurtigt og nemt lån, så kan du låne mellem 10.000 og 50.000 kr. hos MiniFinans. Det, mener vi, er et perfekt beløb til mange udgifter, som utrolig mange danskere ligger inde med. I og med at du kan låne helt ned til 10.000 kr. gør, at du ikke behøver låne et større beløb, end hvad du før havde behov for.

Budgettet er stramt på SU – lån til lige, hvad du vil

Vi går ikke op i, hvad du skal bruge dine lånte penge på. Hos bankerne rundt omkring i landet kommer du ud for, at rådgiverne er yderst interesseret i, hvad du skal bruge pengene på. Det er vi ikke hos MiniFinans. Faktisk skal du slet ikke stille sikkerhed, når du låner hos os.

Det er én af de mange fordele ved at optage et lån online og ikke mindst hos os. Som studerende på SU og SU lån kan du have stor gavn af et lån fra MiniFinans, hvis du har nogle udgifter, som du skal have gjort kål på. Herunder kan du se, hvad vores tidligere kunder på SU har benyttet deres lån til.

Studierelaterede udgifter
Der er mange udgifter forbundet med at starte på et nyt studie. Nogle tager et SU lån, mens andre søger midler andre steder. Står du derfor og skal bruge finansiel hjælp til at betale dine studiebøger, computer eller papirforbrug under projekt skriveperioden, så er MiniFinans din foretrukne låneudbyder. Vores tilgængelige lånebeløb er perfekte til sådanne udgifter.

Rejser i ferien efter eksamen
Eksamen kan være hård, og det er derfor også vigtigt, at du får slappet af, når du så endelig har fri. I sommerperioden er der mange studerende, som bliver færdige med eksamenerne i juni eller juli, og derfor er det en unik mulighed for dig at tage ud og rejse med familie eller venner. Mangler du derfor økonomisk støtte til et lækkert hotel og en ekstra øl om aftenen, så kan du komme langt med et online lån.

Møblement til lejligheden
Som studerende er det ikke alle, der har råd til alverdens møblement, og det er oftest den billige genbrugs løsning, som mange må tage i brug, når de skal møblere lejligheden. Det behøver du dog ikke, hvis du optager et lån. Køb dine drømme møbler, så lejligheden kommer til at se velindrettet ud.

Er du i tvivl om, hvordan du søger SU-lån?

Så er du ikke alene. Der er meget at forholde sig til som studerende, og det økonomiske overskud er ikke altid på sit højeste. For at være berettiget til et SU-lån, skal du være indskrevet på en SU-berettiget uddannelse og modtage SU. Hvis det er på plads, er resten til at overskue – men det koster i sidste ende.

Du søger SU-lån på samme side, hvor du koordinerer andre elementer omkring din SU. Først når du skal betale lånet tilbage, foregår det på borger.dk.

SU satser i 2022 (su-lån satser:

  • Almindeligt SU-lån – op til 3.273 kr.
  • Supplerende SU-lån til forsørgere – op til 1.637 kr.
  • Slutlån – 8.444 kr.

Hvornår kan jeg søge?

Der er bestemte frister for, hvornår du kan søge og rette i din låneplan. Du kan søge, fra du begynder at modtage SU, og sidste frist for at søge i et år er 5. december. Lånet udbetales først, når låneplan og -betingelser er godkendt – dette skal ske inden 15. december. Ændringer i din låneplan ift. beløbet skal ske d. 15. måneden inden beløbet udbetales. Dvs. ændringer til oktober skal ske inden d. 15. september.

Hvad koster det mig?

Du kan altid lave en frivillig tilbagebetaling, hvis du fx. har fået mere udbetalt end planlagt. Selve lånet kræves først tilbagebetalt 1. januar året efter, du er dimitteret på borger.dk, hvor du kan se og rette i din gæld. Hvis du dimitterer 1. juli 2017, skal du først betale tilbage 1. januar 2019, men du kan vælge at begynde din tilbagebetaling når som helst.

Når du dimitterer forrentes din gæld med diskontoen (en rentesats sat af Nationalbanken) + et tillæg på max. 1 % og minus dit fradrag (husk at tilføje dette i din årsopgørelse). Samlet set arbejdes der med fire gældstyper:

  • SU-lån (efter dimittering) – 1 %
  • SU-lån (før dimittering) – 4 %
  • For meget udbetalt SU – 8,05 % (morarente)
  • Statsgaranteret studielån – 0,25 % (Cibor-rente)

Tænkt dig altid godt om, inden du tager et SU-lån. For mange bliver det en sovepude, hvor man bliver afhængig af ekstra 3000 kr. hver måned. På fem år udvikler det sig dermed til en (for de fleste) 15 år lang tilbagebetalingsperiode.

Hvis du blot mangler penge nu og her, til en cykel, ny computer eller studiebøger, kan et forbrugslån være en god løsning for dig. Prøv låneberegneren og lån hurtigt, nemt og sikkert.

Er SU lån ikke nok? Få et lån hvor sikkerheden er i top

Det er ikke kun kundeservicen, der er i top hos MiniFinans. Vi lægger også utrolig meget arbejde i, at sikkerheden er det bedste, som det overhovedet kan være. Det betyder, at vi har stor respekt over for personfølsomme oplysninger, som vi opbevarer og anvender med stor omhu. Hos os skal du også bruge NemID til at optage et lån, så vi er sikre på, at du er dig, og at der ikke er andre, der kan optage et lån i dit navn. MiniFinans er derfor låne virksomheden for dig, der ønsker lån med tårnhøj sikkerhed, mens du er på SU.

MiniFinans tilbyder lave renter og korte låneperioder – Alle med gode fordele

Det er altid eftertragtet at finde en udbyder med de laveste renter, når det kommer til online lån. En lav rente betyder, at du kommer af med mindre, når hele lånet er betalt. Du vil komme ud for, at renterne generelt er højere hos online lån, end de er i en bank. Sådan er det den generelle diskurs. Det er blandt andet fordi, at der er en større risiko for kreditor forbundet med at tilbyde lån, uden at lånerne skal stille sikkerhed.

Hos MiniFinans bestemmer du selv, hvor lang låneperioden skal være. Du må selvfølgelig gerne indfri lånet, så snart du har mulighed for det.

Supplér SU lån – Pengene udbetales hurtigst muligt

MiniFinans går meget op i, at du får pengene inden for ganske kort tid, eftersom du højst sandsynligt skal bruge dem snarest. Hos os gør vi derfor hvad vi kan, for at du modtager pengene hurtigst muligt. Hos MiniFinans kan du hurtigt og nemt supplere dit SU lån, så du har lidt mere til hverdagen. Vi kreditvurderer dig med det samme, så du indenfor kort tid finder ud af, om vi kan tilbyde dig et lån og hvor meget vi kan tilbyde.

Har du spørgsmål til MiniFinans, er du mere end velkommen til at kontakte os i hverdagene mellem 9 – 17. Du kan kontakte os på 71 71 88 88 eller kontakt@minifinans.dk. Du kan også benytte vores kontaktformular på hjemmesiden.

Oftede stillede spørgsmål om SU lån

Satser for SU lån:
Almindeligt SU-lån – op til 3.273 kr.
Supplerende SU-lån til forsørgere – op til 1.637 kr.
Slutlån – 8.444 kr.

Hvornår bliver pengene udbetalt?
Et SU lån udbetales op til 14 dage efter godkendelse. Lånet udbetales til din NemKonto.

Betaler man SKAT af lånet?
Nej, man betale ikke skat af sit SU lån