SU-regler: hvor meget må du tjene? Lær mere hos MiniFinans (2018) ✓
Existing Users Log In
   

SU-regler, hvor meget du må tjene udover: Lær mere hos MiniFinans

SU-regler, hvor meget du må tjene udover: Lær mere hos MiniFinans

SU-regler, hvor meget du må tjene udover: Lær mere hos MiniFinans

SU-regler, hvor meget du må tjene udover: Lær mere hos MiniFinans

Skal du starte på studie her efter sommeren, skal du højst sandsynligt være på SU, medmindre du skal på en elevløn. Der er regler for, hvor meget du må tjene ved siden af din SU. De regler er lavet fordi de fleste studier har en normeret arbejdstid på 30 timer om ugen. Det vil sige at SU regner med, at din primære indkomst er det beløb du modtager månedligt af dem. Derfor er der en grænse for, hvor meget du må tjene udover din månedlige SU. De fleste ved, at det er økonomisk hårdt at studere, da det kun bliver dyrere at bo og leve i Danmark. Derfor bliver det anbefalet, at man hurtigt finder sig et arbejde ved siden af sit studie, så man kan tjene penge udover sin SU.

Hvor meget du må tjene?

Det er ikke individuelt, hvor meget du må tjene ved siden af din SU. Hvis du i en måned, har mulighed for at tage flere timer på dit studiejob, så skal du huske at afmelde din SU. Hvis du tjener mere end dit fribeløb, bliver du nemlig trukket i SU. Så er det bedre for dig, at afmelde SU for måneden, så er du nemlig sikker på, at du ikke tjener udover din SU. Det laveste fribeløb der er, ligger på 7.653 kr. per måned før skat.

Lån hos MiniFinans

Det kan være svært at låne som studerende, specielt hvis du skal bruge penge lige her og nu til f.eks. bøger eller andet udstyr. Der er selvfølgelig mulighed for, at ansøge om et SU-lån som supplement. Men pga. behandlingstid på den type lån, kan det være en fordel, at kigge mod et sted som MiniFinans. Her kan du låne et lille beløb, som du betaler tilbage indenfor 30 dage. Du kan bruge vores låneberegner og se, hvad dine muligheder er. Fordelen ved at låne på denne måde er, at det ikke koster et oprettelsesgebyr. Der er kort behandlingstid, så du har pengene indenfor 48 timer, når du er godkendt.