Få styr på din økonomi som studerende hos MiniFinans (2018) ✓
Existing Users Log In
   

Få styr på din økonomi som studerende

Få styr på din økonomi som studerende

Få styr på din økonomi som studerende

Få styr på din økonomi som studerende

Som studerende kan det ofte være svært at få økonomien til at hænge sammen. Med et forholdsvis lille rådighedsbeløb, er det ikke altid at der er penge til at række sidst på måneden.
Nogle studerende lever udelukkende af deres SU, mens andre supplerer op med et studiejob eller studielån.
Som studerende kan det være svært at spare op og lægge penge til side. Det kan både være til ferier og fornøjelse, og til uforudsete regninger og udgifter.

Gode råd til din økonomi

Selvom økonomien som studerende kan være begrænset, er der nogle generelle råd du kan følge for at få bedre styr på din økonomi:

1) Læg et budget – få overblik over din økonomi

Dette kan virke simpelt og du har sikkert fået af vide mange gange at du skal lægge et budget. Men ikke desto mindre er der mange som ikke har et samlet overblik over deres økonomiske råderum.
Ved at lægge et budget får du overblik over din økonomi. Du ved derved hvor meget du skal lægge til side hver måned. Det kan være til udgifter som f.eks. bliver betalt kvartalt eller halvårligt som varmeregning, licens eller forsikring.
At lægge et budget er helt klart første skridt i forhold til overblik og kontrol over din økonomi.

2) Skift dankortet ud med kontanter

Ved at skifte dankortet ud til kontanter får du lynhurtigt en bedre føling og fornemmelse af, hvor mange penge du bruger. Det kan være nemt lige at køre dankortet igennem uden at tænke over beløbet. Med kontanter tænker du i langt højere grad over dine impulskøb. De fysiske pengesedler er langt mere håndgribelige end dankortet.
Du kan eventuelt hæve dit månedlige rådighedsbeløb og dele det op i uger og derved have overblik over dit ugentlige forbrug.

3) Husk at benytte dig af studierabat

En af fordelene ved at være studerende, er at du ofte kan få rabat i forskellige butikker, caféer, restauranter, biografer mm. Sommetider er det ikke sikkert at butikken skildrer med studierabatten, så det er altid en god idé at spørge om inden du betaler. Husk derfor altid at have dit studiekort på dig.

Skulle du alligevel komme i en situation, hvor du akut mangler penge, kan et kvik lån være en hjælp til at udfylde et akut finansielt behov. Hos MiniFinans kan du låne op til 4.000 kr. første gang du låner og vælge en låneperiode op til 30 dage..

Lån op til 4.000 kr. lige her