Spar penge på dit mobilabonnement

Virker pengekassen lidt tom fra måned til måned? Så kan det være tid til at se på en af dine andre faste udgifter, heriblandt dit mobilabonnement.

Selvom mobilabonnementet kan virke som en lille post, vil du over tid kunne spare et væld af penge ved at tænke dig om. Det kan være, at du ved at skifte teleselskaber, vil kunne få et billigere abonnement eller et bedre tilbud.

Hvis du skal spare lidt penge op til julen eller måske en lækker skiferie, vil du altså potentielt set kunne få endnu flere penge mellem hænderne – uden at påvirke dit forbrug eller din hverdag.

Find det billigste mobilabonnement

At finde rundt i junglen af typer og tilbud på mobilabonnementer kan være ret krævende. De fleste af os falder tilbage på at købe abonnementer fra udbydere, vi i forvejen bruger, eller som vi kender fra reklamerne.

Men de bedst publicerede teleselskaber er ikke nødvendigvis de billigste. De er heller ikke nødvendigvis den udbyder, der har sammenstykket et mobilabonnement, som passer bedst til dit behov.

I stedet for at gå gennem alle de forskellige udbydere, kan du bruge en side som Mobilabonnement.dk. Her kan du løbende sammenligne mobilabonnementer fra flere mobilselskaber. Det vil hjælpe dig med at finde et abonnement, der passer bedre til dit budget.

Du kan også lave specifikke søgninger, hvis du for eksempel har brug for en bestemt mængde data hver måned eller gerne vil bruge et bestemt mobilnetværk.

Få en pakkeløsning med dit mobilabonnement på ting, du bruger i forvejen

Et mobilabonnement er ikke kun et mobilabonnement.

Mange af de store teleselskaber vil nemlig rigtig gerne lokke dig til deres abonnement med pakkeløsninger til streamingtjenester, mobilforsikring og andre tilkøb. Det gør de, fordi jo flere produkter der er tilknyttet den samme person, jo mere sandsynligt er det, at de fortsætter med at være kunde hos dem.

Det kan du drage fordel af, hvis du vil spare lidt penge på sigt.

Hvis du for eksempel lytter til Spotify på din rute til arbejdet hver eneste dag, og stort set ikke kan undvære Netflix, vil du ofte kunne kombinere dine tjenester og spare rigtig gode penge på dine månedlige udgifter.

Køb din mobil til fuld pris fremfor i rater

De fleste mobiludbydere giver også lidt rabat, hvis du køber din nye smartphone gennem dem. Det kan være en god idé, hvis du er interesseret i at spare et stort pengebeløb. Men det er ikke garanteret, at du vil kunne nyde det fulde udbytte af den handlen, hvis du betaler for den fra måned til måned.

Smartphones er noget af den dyreste forbrugerelektronik, de fleste danskere ejer. Godt og vel 88% af alle danskere har en smartphone. Derudover er levetiden på en almindelig smartphone kortere end meget andet elektronik. Ifølge en artikel fra Science Daily, er den gennemsnitlige ‘økonomiske’ levetid for en iPhone lidt over fem år (67 måneder), hvorimod den for en Android-mobil kun er fire et halvt år (54½ måneder).

De fleste mobiludbydere tilbyder, at du kan betale i rater eller på afbetaling over 24 til 40 måneder. Det betyder, at din mobil kan være tæt på forældet, når du endelige ‘ejer’ den.

Selvom nogle af mobilselskaberne ikke tager renter på afbetalingen, vil du stadig være låst i dit abonnement, indtil du har betalt fuldt ud for mobilen. Derfor er det ofte bedst at betale det fulde beløb i et hug, når du køber en smartphone. Så vil du nemlig let kunne skifte dit mobilabonnement, hvis du finder et der er billigere eller har bedre fordele.