Som pensionist kan du få varmetillæg (2018) - Læs mere her ✓
Existing Users Log In
   

Som pensionist kan du få varmetillæg, læs mere her

Som pensionist kan du få varmetillæg, læs mere her

Som pensionist kan du få varmetillæg, læs mere her

Som pensionist kan du få varmetillæg, læs mere her

Vidste du, at du kan få et varmetillæg, når du er pensionist? Hvis du lige er blevet folkepensionist, kan det være svært at omstille sig fra arbejdertilværelsen til pensionisttilværelsen. Når du bliver pensionist får du nye muligheder for at lette din tilværelse, muligheder som du ikke har som almindelig arbejdende. En af disse muligheder, eller fordele om man vil, er at du kan få et varmetillæg af kommunen.

Hvad er et varmetillæg?

Et varmetillæg kan sammenlignes med boligstøtte i dens funktion. Det vil sige, at ligesom boligstøtten bliver beregnet udfra din husleje, så bliver varmetillægget udregnet efter, hvilken varmekilde du har. Du kan ikke få dækket hele dit varmeforbrug ved et varmetillæg, ligesom du ikke kan få dækket hele din  husleje via boligstøtte.

  • Varmtillægget dækker udgifter til opvarmning: det vil sige udgifter til el, gas, olie og andre former for brændsel.
  • Varmetillægget dækker dog ikke udgifter til: drift og vedligeholdelse af selve varmekilden, altså eksempelvis udgifter til kontrol og reparation af et fyr.

Varmetillægget bliver mere præcist beregnet ud fra, hvor stor din varmeudgift har været de seneste tre år, og hvor høj din såkaldte personlige tillægsprocent er. Du kan ikke få varmetillæg, hvis din personlige tillægsprocent er nul. Men du kan læse mere inde på Borger.dk, og samtidig også ansøge om varmetillæg der med dit NemID.

MiniFinans hjælper alle

Det kan som sagt være svært og underligt at omstille sig til en tilværelse som pensionist. Mange mennesker bruger et sted mellem 40 og 50 år på arbejdsmarkedet, så det er en stor omvæltning ikke længere at have sit arbejde at stå op til.

Samtidig kan det også være at du oplever at få færre penge mellem hænderne, og at der skal planlægges lidt mere. Samtidig har du også fået meget mere tid mellem hænderne, så nu kan du tage flere spontane rejser eller weekender. Hvis du får løst til at prøve noget spontant, så tøv ikke med at tage et privatlån hos MiniFinans.