Skylder du vennerne penge? Fem gode råd til at komme på rette vej (2018) ✓
Existing Users Log In
   

Skylder du vennerne penge? Fem gode råd

Skylder du vennerne penge? Fem gode råd

Skylder du vennerne penge? Fem gode råd

Spørger vennerne efter deres penge igen?

Der er intet unormalt i eller galt med at låne penge af eller til vennerne. De fleste af os har lånt penge af venner og familie – enten fordi det var småbeløb, eller fordi de havde råd og mulighed for at låne et større beløb ud rentefrit.

Udfordringen er dog, at du ved at låne privat både kan sætte jeres venskab over styr. Og du kan risikere, at de mange småbeløb vokser sig store, fordi du aldrig har råd til at give en omgang eller til selv at låne til din ven. Dette kan tære på jeres forhold og til sidst ødelægge det.

Fem gode råd

Betal de små beløb hurtigst muligt
Kun hvert femte kræver faktisk altid deres penge tilbage. Næsten hver anden dansker har lånt penge ud, uden låneren betalte tilbage. Brug MobilePay og få de små beløb ud hurtigst muligt, så du kan passe på jeres forhold.

Loven er på lånerens side
Mundtlige aftaler mellem venner binder lige så meget som gældsbrevet i banken. Så snart din ven har bevis for lånet, kan du ende i retten. Det betyder, at du i en eventuel plan for din gæld bør regne lån til venner og familie med og betale dem af hurtigst muligt.

 

Hold dialogen i gang
Lad være med at stoppe dialogen med din ven, fordi det er pinligt. Hold dialogen i gang og anerkend jeres situation. Overvej eventuelt en afdragsordning, hvor de kan få beløbet over nogle måneder – det kan lette din økonomi.

Sæt dig i deres sted
Hvad er en god ven? Ville du være din ven? Din ven eller familie har investeret i dig med lånet. Højst sandsynligt fordi de stoler på jeres venskab. Gør gengæld og invester i venskabet ved at tage lånet seriøst.

Lån professionelt
Du skal ikke ende med 15 kviklån, et overtræk og dummebøder fra ukurante lånehajer. Lav et budget og få overblik over dine kreditorer. Få ro på økonomien og i fremtiden skal du holde dig til at låne i banken eller ved andre professionelle institutioner. ÅOP’en er lettere at håndtere end et skrøbeligt venskab.

En økonomisk holdbar fremtid

Lån ikke til at betale andre lån ud, og lån ikke før dine andre lån er dækket ind.

Hvis du i fremtiden skulle få brug for et professionelt lån med transparente lånevilkår, kan du prøve vores låneberegner og vurdere dit behov.