Sådan får du styr på dit skattefradrag

Det er langt fra alle der ved hvilket fradrag de rent faktisk er berettiget til. Vi hjælper dig til at få styr på dit skattefradrag. 

Hvad er et skattefradrag?

Et skattefradrag er et beløb, som vi ikke behøver at betale skat af. Selvom vi er berettiget til at betale skat af vores indkomst, er der alligevel et beløb som vi ikke skal betale skat af. Der er mange former for fradrag, hvor et skattefradrag dækker over alle de fradrag, som vi som individuelle personer er berettiget til. Det skattefradrag som du er berettiget til, vil automatisk blive trukket fra din løn, inden du skal betale A-skat, hvis du har skrevet det ind i din årsopgørelse.

Alle personer i Danmark er berettiget til et personfradrag. Personfradraget i 2020 er for eksempel 46.500 kroner for personer over 18 år. Personer under 18 år har et personfradrag på 36.100 kroner i 2020. Bruger du ikke dit fradrag, må ægtefæller ifølge dansk lovgivning udnytte hinandens personfradrag.

Gode råd til skattefradrag

Når du får din årsopgørelse fra SKAT, er det en god ide at tjekke den grundigt efter. Når du kigger den igennem skal du sikre dig, at du ikke går glip af noget skattefradrag. Din personlige skatteopgørelse skal helst være så korrekt, at du hverken får for lidt eller for meget tilbage i skat. På den måde får du mest muligt ud af dine penge.

Hvis du ikke ved hvilke skattefradrag du er berettiget til, kan du finde flere informationer på SKAT’s hjemmeside. Vi har lavet en liste over 3 relevante skattefradrag nedenfor, som vi har samlet til dig så du hurtigt kan få et overblik over nogle af de fradrag, som du har mulighed for at få.

3 relevante skattefradrag

Det kan være svært at finde hoved og hale i alle de fradrag der er. Derfor har vi forsøgt, at overskueliggøre nogle af de forskellige skattefradrag som du kan være berettiget til. Dem har vi listet til dig, så du kan blive klogere på nogle af de mest populære skattefradrag der er.

Kørselsfradrag

Du er berettiget til at få kørselsfradrag (også kaldet befordringsfradrag), hvis du har 12 km eller mere til arbejde. Dette fradrag er til folk der har langt på arbejde, og er tiltænkt som en kompensation for den transporttid folk bruger, når de har langt på arbejde.

Selve kørselsfradraget bliver udregnet ud fra hvor langt du skal køre på arbejde, samt hvor ofte du skal køre. Derfor er du kun berettiget til kørselsfradrag de dage, hvor du er på arbejde.

Ofte udregner SKAT automatisk hvor mange arbejdsdage du har om året. Dette tal skal du være opmærksom på, da mange personer arbejder mere end de dage, som SKAT har angivet. 

Beskæftigelsesfradrag

Et beskæftigelsesfradrag er beregnet til alle der er i beskæftigelse. Er du i beskæftigelse, er du berettiget til et beskæftigelsesfradrag. Dette fradrag udregner SKAT automatisk ud fra en procentsats af din løn. 

Håndværkerfradrag

Hvis du har brugt en håndværker i dit hjem det seneste år, kan du få skattefradrag for de lønudgifter du har haft. Har du haft andre udgifter til serviceydelser såsom vinduespudsning eller anden rengøring, kan du også trække dette fra. Du skal dog være opmærksom på, at der er regler for hvor stort et skattefradrag du kan få ved til disse udgifter. Du kan finde en liste over de forskellige skattefradrag, som man kan være berettiget til her.

3 skattefradrag du måske ikke kendte til:

Rentefradrag

Skattefradrag

Har du et lån skal du være opmærksom på, at du ligesom at skulle betale skat af dine renteindtægter, også har mulighed for at få fradrag af de renteudgifter du har.

Fradrag ved indbetaling til fagforening og A-kasse

Betaler du medlemskab til en A-kasse og en fagforening, er du også berettiget til et fradrag. Her er det vigtigt at du selv får udfyldt dit fradrag på din skatteopgørelse.

Gaver til velgørende foreninger

skattefradrag

Hvis du i løbet af et år giver penge til velgørende foreninger, kan du trække dette beløb fra i skat. Du skal dog være opmærksom på, at disse velgørende foreninger skal være godkendt af SKAT. Du kan finde listen over godkendte foreninger her.

Når du tager et lån hos MiniFinans indberetter vi det til SKAT, så du ikke går glip af det skattefradrag som du kan få når du har renteudgifter. Du kan læse mere omkring det her.

Skattefradrag for renterne på dit lån hos MiniFinans

MiniFinans er en dansk lånevirksomhed, der rummer utrolig mange muligheder for den glade og forbrugsdrevne låner. Står du med et brændende ønske om at få råd til lidt mere i hverdagen eller at kunne købe den nye smartphone, inden din gamle telefon går helt i stykker? Så er MiniFinans din foretrukne lånevirksomhed. Vi tilbyder lån til dig, der har brug for hurtige penge nu i Danmarks sikreste rammer.

Lån hos MiniFinans

MiniFinans har lave og fair renter, og vores fleksible låneperioder gør det muligt for dig at skræddersy dit helt eget lån, så det passer med netop din økonomi. I bund og grund er det nemlig din finansielle situation, som vi ønsker at hjælpe og bringe videre. Derfor kan du hos os låne mellem 10.000 – 50.000 kroner til hvad som helst. Vi blander os ikke i, hvad du bruger dine penge på.

En sådan tendens ser man ikke hos bankerne, hvor det også er muligt at låne penge til hverdagens udfordringer. Bankrådgivere er meget interesserede i, hvad du skal bruge pengene på, og om du kan stille sikkerhed for lånet i form af noget værdifuldt, som du ejer. Det er ikke tilfældet hos os eller ved andre online lånevirksomheder. MiniFinans tilbyder hurtige online lån uden at skulle stille sikkerhed, og vi bekymrer os ikke om, hvad du skal bruge pengene på. Vi er kun interesserede i at booste din økonomi. Vidste du fx, at du kan få skattefradrag for renterne på dine online lån?