Kan jeg låne, når jeg er i RKI? MiniFinans guider dig

Omkring 200.000 danskere er listet i RKI*, men tallet falder løbende. Flere og flere lægger et budget og sparer op. Det er rigtig positivt. For dem der allerede er registreret, kan det dog være hårdt at få enderne til at mødes.

Hvordan kan du tjekke om du står i RKI?

Almindelige personer har ikke adgang til at se, hvem der er RKI-registreret. Det er dog kun dig selv og virksomheder med særaftale, der har adgang til informationerne. Disse virksomheder kan derudover kun tjekke dig, hvis der er en handel i gang. Dette er for at sikre sig, at de får betaling for varen. Registreringen kan kun ske gennem offentlige og finansielle virksomheder med særaftale. Du kan altid gå ind på dininfo.dk og via dit NemID tjekke, om du er registreret.

Fire fakta om at være registreret i RKI

  1. I yderste nød kan det være positivt, da du ikke optager yderligere lån
  2. Registeringen er ikke offentlig
  3. Registreringer varer max 5 år pr gældspost
  4. RKI har oplysningspligt. Hvis du vil se din registrering skal RKI svare inden fire uger, og ellers kan du klage til Datatilsynet

Kan jeg låne hos MiniFinans, selvom jeg er listet i RKI?

Som hos de fleste andre låneudbydere, kan du ikke låne penge hos MiniFinans hvis du er registreret i RKI. Vi opfordrer dig i stedet til at nedbringe din gæld og få betalt dit/dine lån ud. Når du ikke længere er registreret i RKI, kan du søge om et lån hos os på lige fod med alle andre.

MiniFinans lånevilkår

Før at du kan låne i MiniFinans, skal du acceptere vores lånevilkår og bekræfte ved hjælp af NemID. Du skal derudover være fyldt 21, og du må ikke være listet i RKI. Vores forløb ved udeblevet betaling følger de almindelige forhold inden for misligholdt gæld.

Hvad sker der hvis lånevilkårene ikke overholdes?

Hvis lånevilkårene ikke overholdes, vil du først modtage tre rykkere med renter. Derefter vil sagen overdrages til ekstern inkasso. I sidste ende vil en fogedret som registrere dig som dårlig betaler. Derfor opfordrer vi til, at du altid kontakter vores kundeservice og hører om dine muligheder, hvis du har brug for hjælp.

MiniFinans fraråder optagelse af yderligere lån for at betale andre lån tilbage. Læs mere om at låne ved MiniFinans her og få hjælp til din økonomi her.

Klar til et lån?

Hvis du ikke er i RKI, blot her for at få information og hvilke konsekvenser det kan have med misligholdt gæld, så kan vi godt tilbyde dig et sikkert lån. Hos MiniFinans tilbyder 50.000 kr. til dem, som vi mener er gode betaler. Når du er godkendt til et lån, så overfører vi pengene straks til din konto. Hvis du er i tvivl om noget eller har et par spørgsmål, så må du meget gerne kontakte os.

*https://www.experian.dk/blogs/experian-insight/2019/08/nye-tal-fra-rki-laveste-antal-darlige-betalere-siden-2010/