Hvilke typer renter findes der? MiniFinans hjælper dig

Der findes to typer renter, hvoraf den ene kaldes en variabel rente og den anden en fast rente. Der er stor forskel på de 2 former for renter. Derfor bør du være opmærksom på, hvilken rente der er på det lån, som du gerne vil optage. Læs med og bliv klogere på forskellen på de to former for renter.

Variabel rente

En variabel rente, bevæger sig op og ned på baggrund af markedsrenten, der fastsættes løbende af NationalBanken. Markedsrenten afspejler udbud og efterspørgsel på markedet. Det vil sige at NationalBanken finder ud af, hvilken rente de danske banker er villige til at låne deres penge ud til, og hvad forbrugerne er villige til at betale i rente for at oprette et lån.

Fordelen ved en variabel rente 

  • Den kan falde under dit lån
  • Den er ofte fastsat lavere end en fast rente ved lånets startdato

Ulemperne ved en variabel rente

  • Den kan stige under dit låns løbetid
  • Du kan bekymre dig for meget over, om renten løbende stiger eller falder

Fast rente

Det modsatte af den variable rente er en fast rente. Her bliver renten fastsat fra lånets start dato. Herefter skal du tilbagebetale lånet med en fast månedlig ydelse. Det betyder, at rente gebyrer på lånet hverken kan stige eller falde. Er du i tvivl om hvilken af de to typer renter som er bedst til dig, kan du nedenfor se fordele og ulemper ved de to typer.Fordelen ved en fast rente

  • Den kan ikke stige under dit låns løbetid
  • Du skal ikke bekymre dig, om renten stiger eller falder

Ulemperne ved en fast rente 

  • Den er ofte højere fastsat end markedsrente ved lånets start dat0
  • Markedsrenten kan falde, og så skal du betale mere end hvad du skulle med en variabel rente

Hvad betyder renter på et lån?

Renter er et lille procentbeløb, af det samlede beløb du har lånt. Ligegyldigt om du låner penge hos et traditionelt pengeinstitut som en bank. Eller et utraditionelt pengeinstitut som en online låneudbyder, vil der være renter på det lån, som du får.

Renter er altså et gebyr der udregnes i procent dele af det fulde lånte beløb. Når du betaler det lånte beløb tilbage, skal du altså betale det fulde beløb tilbage, plus den udregnede procentdel – altså renten. Når du låner penge, er det vigtigt, at du er klar over, hvilken rente du låner til. Den viden er nemlig altafgørende for, hvor mange penge du skal betale tilbage udover det oprindelige beløb du lånte.

Eksempel på renter

Det kan måske lyde lidt kompliceret på skrift, så du får lige et eksempel på renter her. Forestil dig at du har lånt 4.000 kroner. Du har lånt 4.000 kroner, og rentesatsen er 10% pr år. Tager det dig kun ét år at betale de 4.000 kroner tilbage, vil dit lån komme til at se sådan ud.

4.000 kroner * 1,10 = 4.400 kroner

Dette år lyder renten altså beløbsmæssigt på 400 kroner efter ét år. Hvis det derimod tager dig to år at tilbagebetale lånet, ender du med at skulle betale 400 kroner mere for lånet – og du skal i alt betale 4800 kroner tilbage til långiver. Du ser her, hvordan dine låneudgifter stiger med tiden. Når du optager et lån online, er der dog en væsentligt kortere afdragsperiode end et år. Derfor er det en god idé, at du både undersøger muligheder for lån, og du ved hvilket beløb du har brug for at låne.

Hvilke typer renter har MiniFinans?

Når du låner penge  hos Minifinans.dk, låner du til en fast rente. Når du låner hos os, låner du penge for en kort periode. Derfor har markedsrenten ikke så meget indflydelse på dit lån hos os. Vi går mest op i, at du ikke låner flere penge, end at du kan betale dem tilbage til os, indenfor lånets løbetid.

Få et lån der passer til dig

Hos MiniFinans.dk vurdere vi dig og derefter finder vi det mest passende lån, derved kan du ikke komme til at låne et for stort beløb. Du kan låne mellem 10.000 til 50.000 kr. og få pengene udbetalt med det samme. Via vores straksoverførsel har vi muligheden, for at udbetale lånet i alle ugens 7 dage.