Hvad betyder renter på et lån? Få svar hos MiniFinans (2018) ✓
Existing Users Log In
   

Hvad betyder renter på et lån? Få svar hos MiniFinans

Hvad betyder renter på et lån? Få svar hos MiniFinans

Hvad betyder renter på et lån? Få svar hos MiniFinans

Hvad betyder renter på et lån?

Renter er et lille procentbeløb, af det samlede beløb du har lånt. Ligegyldigt om du låner penge hos et traditionelt pengeinstitut som en bank. Eller et utraditionelt pengesinstitut som en online låneudbyder, vil der være renter på det lån du tager. Renter er altså et gebyr der udregnes i procentdele af det fulde lånte beløb. Når du betaler det lånte beløb tilbage, skal du altså betale det fulde beløb tilbage, plus den udregnede procentdel- altså renten. Det er altid vigtigt, at du er klar over når du låner penge at du ved, hvilken rente du låner til.

Den viden er nemlig altafgørende for, hvor mange penge du skal betale tilbage, udover det oprindelige beløb du lånte.

Et eksempel på renter

Det kan måske lyde lidt kompliceret på skrift, så du får lige et eksempel på renter her. Forestil dig at du har lånt 4.000 kr.

Du har lånt 4.000 kr., og rentesatsen er 10% pr. år. Tager det dig kun ét år at betale de 4.000 kroner tilbage, vil dit lån komme til at se sådan ud.

4.000 kroner * 1,10 = 4.400 kroner

Dette år lyder renten altså beløbsmæssigt på 400 kroner efter ét år. Hvis det derimod tager dig to år at tilbagebetale lånet, ender du med at skulle betale 400 kroner mere for lånet – og du skal i alt betale 4800 kroner tilbage til långiver. Du ser her, hvordan dine låneudgifter stiger med tiden. Når du optager et lån online, er der dog en væsentligt kortere afdragsperiode end et år, derfor er det en god idé, at du både undersøger muligheder for lån, og du ved hvilket beløb du har brug for at låne.

Renter hos MiniFinans

Når du låner penge hos minifinans.dk er der selvfølgelig også renter på dit lån. Du kan benytte vores låneberegner, til at finde ud af, hvor mange renter du skal betale tilbage, når du låner x-antal kr.

Der er naturligvis forskel på, hvilken rentesats banker tilbyder, og hvilken rentesats du låner til hos minifinans. Hvis du er blevet mere interesseret, hvordan du låner penge hos minifinans kan du læse mere her. Husk at vi ikke blander os i, hvad du bruger pengene på, det er op til dig selv. Det eneste du skal gøre, er at tænke dig godt om, og være sikker på, at du kan betale pengene inklusiv renter tilbage.