Problemer med din gæld? Få råd hos MiniFinans (2018) ✓
Existing Users Log In
   

Problemer med din gæld? Få råd hos MiniFinans

Problemer med din gæld? Få råd hos MiniFinans

Problemer med din gæld? Få råd hos MiniFinans

Problemer med din gæld? Få råd hos MiniFinans

Gæld er én af de ting her i livet, som der er ingen af os der ønsker, men som langt de fleste af os stifter på et tidspunkt.

Mange bryder sig ikke om at tale om gæld, fordi de synes det er pinligt. Det er dog bare en ting der kun vokser, hvis man ignorerer den. Og hvis man heller ikke taler om, at man har problemer med sin gæld, kan det få psykiske konsekvenser i form af bekymringer.

Råd til, hvordan du afvikler gæld

Først og fremmest er der jo mange former for gæld. Samtidig kan gælden være i form af kort- og langfristede lån.

 • Flere kreditorer:
  En af de ting, der kan gøre at du mister overblikket over din gæld, er at du har flere kreditorer. Så sæt dig ned, og lav en liste over de kreditorer du har.
 • Kontakt kreditorerne:
  Næste skridt er at du kontakter dine kreditorer, og begynder en dialog om din gæld. Husk at de faktisk kun vil hjælpe dig til at blive gældfri.
 • Planlæg din betaling:
  Gør det på en måde, hvor du betaler så meget af du kan, uden at du bliver helt lammet af projektet. Alle ved at en en god økonomi giver frihed, men en dårlig økonomi hæmmer dig.
 • Overhold dine aftaler:
  Når du har lavet en aftale med din kreditor, så overhold den! Men vær også realistisk omkring din økonomi når du laver en aftale med en kreditor. Det vil sige, lad være med at sige du kan betale hurtigere tilbage, end hvad der egentligt er muligt for dig for at få en god aftale. Hvis du ikke overholder din aftale med kreditor frafalder aftalen, og du er tilbage til start.

Før du optager lån, er det altså en rigtigt god idé at du bruger noget tid på at finde det helt rigtige lån til dig. Kig på de forskellige muligheder, og bliv klar over, hvad de forskellige udbyderes lånevilkår er. Du kan f.eks. låne MiniFinans’ lånevilkår her.