Gode råd til din opsparing

Siden vi var helt små har vi hørt, at dét at have en opsparing er en god ide. Har du en opsparing er du sikret, hvis der skulle opstå uforudsete udgifter. Det er altså en økonomisk sikkerhed for dig, så du ikke ender i en situation hvor din økonomi bliver påvirket betydeligt. Det er aldrig til at vide, om de vaskemaskine pludselig står af, eller om du skal til tandlægen. Det er ting, som du ikke kan styre.

Læs med her og få blandt andet 5 gode råd til din opsparing og viden omkring, hvordan du kan spare flere penge ved at ændre dine vaner.

Lav en opsparing og vær sikret mod uforudsete udgifter

Taber du din telefon i toilettet, eller får stjålet din cykel, kan det være svært at købe en ny, hvis du ikke har lagt penge til side til uforudsete udgifter. Med en opsparing er du altid sikret, hvis uheldet skulle være ude. Har du en opsparing, er du bedre stillet og din privatøkonomi er stærkere. Du er altså ikke længere afhængig af at vente til næste lønningsdag, med at få betalt dine uforudsete udgifter. Læs med her og bliv klogere på hvordan du, kan spare penge i din dagligdag og dermed få flere penge mellem hænderne og større mulighed for at spare flere penge op.

 

Fordele ved en opsparing

Der er mange fordele ved en opsparing. Foruden de fordele vi allerede har nævnt, kan en opsparing også redde din privatøkonomi, hvis du en måned har flere regninger at betale. Uforudsete regninger kan vælte en økonomi. Får du en regning, som du ikke havde regnet med, eller troede kom på et senere tidspunkt, er du sikret med en opsparing. Har du en opsparing som du kan tage fra, slipper du for eventuelle rykkere og gebyrer som du ellers ville få, hvis ikke du havde penge på kontoen til at betale for din regning.

Fordelen ved at have en opsparing er også, at du for eksempel kan slå til, hvis der skulle komme gode tilbud som du ikke kan modstå. På den måde kan du i sidste ende spare penge, fordi du har muligheden for at slå til på det rigtige tidspunkt.

Opsparingen er din tryghed

Der er mange danskere der har en god privatøkonomi, men stadig er der flere der står i en situation, hvor deres økonomiske situation er dårlig. Personer med en dårlig økonomi, der ikke har mulighed for at få økonomisk støtte fra venner og familie, er ringe stillet hvis der pludselig opstår uforudsete udgifter i deres økonomi. Står du i en situation, hvor du ofte har svært ved at få råd til alle dine udgifter, kan du læse vores råd til, hvordan du kan optimere din økonomi.

Tillader dit månedlig rådighedsbeløb ikke, at du kan lave en opsparing, kan du ved hjælp af vores 5 spareråd, få flere penge mellem hænderne i din hverdag. På længere sigt kan det give dig mulighed for, at lave en opsparing som du kan få gavn af på et senere tidspunkt.

5 gode råd til at spare penge i dagligdagen

 1. Spis hjemme
  Køber du ofte take-away eller spiser ude, kan du spare en del penge i dit månedlige budget, ved at spise hjemme i stedet. Ofte tænker vi ikke over, hvor meget vi bruger på mad og drikke når vi er på farten. Selvom det er små beløb hver gang, bliver det mange penge på lang sigt. Tænk derfor over dit forbrug – så kan du spare pengene op i stedet.
 2. Stop med at ryge
  Er du ryger, kan du spare mange penge ved enten at skære ned på smøgerne, eller stoppe helt med at ryge. Går du fra at ryge en pakke om dagen til en halv, kan du spare op til 600 kroner om måneden. Det er penge, som kunne se meget bedre ud på din opsparing.
 3. Skift eller skil dig af med din bil
  Har du en bil som du kan undvære? Det er dyrt at have en bil. Udover at bilen er dyr i sig selv, skal du for eksempel også betale forsikring, vægtafgift og benzin. Kan du ikke undvære bilen, kan du i stedet skære ned på dit forbrug af benzin og tage cyklen på arbejde. Du kan generelt spare mange penge på, at prioritere at cykle fremfor at tage bilen.
 4.  Skru ned for vand- og elforbrug
  Selvom du ikke tænker over det i hverdagen, kan du spare mange penge årligt ved at tænke over dit vand- og elforbrug. Du kan eksempelvis huske at slukke lyset når du ikke bruger det, tage kortere bade eller sørge for at fylde din vaskemaskine, når du sætter den over. Du kan også skifte alle dine pærer til LED-pærer – der er mange muligheder.
 5. Stop med impulskøb
  En af de store poster i budgettet, som du kan spare penge på er at undgå impulskøb. Det gælder både når du er i supermarkedet og når du shopper for eksempel tøj, sko og møbler. Det er svært at undgå at blive fristet, men tænker du over hvad du lægger i din kurv, opdager du hurtigt hvor mange varer du ikke nødvendigvis har brug for. Vil du gerne slippe for impulskøb, kan du lægge et budget, så du er sikker på at du ikke bruger mere, end hvad du egentligt har råd til.

Dækker din opsparing ikke dine uforudsete udgifter? Få hjælp her

Står du i en situation, hvor du mangler penge nu og her til uforudsete udgifter? Måske rækker din opsparing ikke, eller måske har du slet ikke en opsparing. Så er det hjælp at hente hos MiniFinans.dk. Vi tilbyder lån på mellem 10.000 og 50.000 kroner, til lige det du står og mangler. Vi sørger altid for, at vores låntagere får hurtig udbetaling, fordi vi ved hvor vigtigt det er, at du ikke skal vente længe på at pengene står til rådighed på din konto. Derfor kan du ansøge om et lån i dag, og allerede få pengene udbetalt inden for få minutter. Overførslen sker via vores straksoverførsel, så du kan få pengene med det samme og i alle ugens dage.