Tid til ny iPhone? Sådan sparer du flest penge på din nye mobil (2018) ✓
Existing Users Log In
   

Tid til ny iPhone? Her er hvad du skal se efter

Tid til ny iPhone? Her er hvad du skal se efter

Tid til ny iPhone? Her er hvad du skal se efter

iPhone – trends, tvivl og flækkede skærme

Fra Apples første introduktion af iPhone til verdens mobilmarkeder i 2007 og frem til i dag er der solgt over én milliard iPhones. Med femten forskellige udgaver af den populære telefon kan det være svært at følge med. Moden, kombineret med flækkede skærme og andre uforståelige fejl og mangler i softwaren, kan det lille stykke elektronik blive en dyr affære – også efter den er købt og betalt ud.

Vi har taget et kig på, hvad du skal holde øje med. Både hvis du leder efter en ny udgave af den hypede mobil, eller hvis du bare skal have skiftet den flækkede skærm.

Tid til ny mobil?

Der findes et væld af prissammenligningssider, hvor du kan sammenligne de forskellige forhandlere. Samtidig har hvert mobilselskab deres udgave af en kombineret abonnements- og afbetalingsløsning.

Intet i livet er gratis, og i sidste ende ofte er de mange genbrugsmobilbutikker, der har de billigste løsninger på den lange bane. Med avance fra både producent og butik samt moms kommer prisen hurtigt i vejret, ligesom afbetalingsløsningerne altid medfører en række yderligere udgifter.

Afbetalingsordningerne afhænger som oftest af prisen på dit mobilabonnement, hvor du binder dig i enten 6, 12 eller 24 måneder. De samlede ÅOP (årlige omkostninger i procent) ligger p.t. på 29-53 %. Prisen på en iPhone 7 på 128GB kan dermed svinge fra

  • 6699,- hos de anerkendte iPhoneforhandlere
  • til 7448,- hos de etablerede teleselskaber
  • og ned til 5699,- hos de mere ukurante forhandlere på internettet

Det er derfor altid en god idé at undersøge markedet og de reelle omkostninger ved din telefon.

Flækkede skærme og andre dyre reparationer

Flækkede skærme er en klassiker ved mobiler. Mange bliver derfor også i tvivl om, hvorvidt det kan betale sig at få telefonen repareret, eller om de lige så vel kan købe en ny med det samme.

Især med en nyere telefon, som du måske stadig betaler af på, kan det være bittert at købe en ny. Overvej derfor, om du kan vente 1-2 år med at købe en ny og i stedet reparere på den du allerede har, så du kan få betalt den ud.

Den gode nyhed er, at for hver gang Apple udsender en ny mobil, falder prisen på de tidligere modeller og omkostningerne ved reparation falder også. P.t. koster en ny skærm til iPhone 7 fra 999,-, og det kan derfor være en træls udgift, hvis du ikke har en buffer til uforudsete udgifter.

Der er hjælp af hente

Hos MiniFinans kan du låne til at supplere udgiften til en ny telefon, eller til at dække dig ind, hvis du mangler til reparationer nu og her. Det kan spare dig for mange penge, at låne til her og nu frem for at afbetale over 1-2 år. Tjek vores låneberegner og se, om det er løsningen for dig.