De fleste tænker køb og banklån, hvis de skal have en ny bil – måske skal du i stedet lease? De seneste år har leasing været en mere og mere populær måde at anskaffe sig en ny bil på – over 22 % af de nye, private biler er eksempelvis leaset. Leasingselskaberne har selvfølgelig formået både at tjene penge på forretningsmodellen. Men det gør dog ikke, at det nødvendigvis bliver dyrere for dig.
Hvordan kan de gøre det billigt at lease?
Forretningsmodellen bygger på, at leasingselskaberne køber stort ind og på den måde få en klækkelig rabat. Bilens beskatningsværdi er en indikation af, hvad leasingselskabet betaler.
Hvis du vælger at købe din bil, tilvælger du en afgift på 105 % af de første 106.600 kroner og 150 % af resten. Leasingselskabet kan betale denne afgift løbende i stedet for ved indregistreringen og behøver derfor ikke at finansiere den fulde pris. Ved salg er bilen derfor også “uden afgift” og kan sælges i hele EU uden omkostninger.
Mange måder at lease på
At lease betyder at leje en bil for et fast beløb pr. måned. Du kan se det som at bo i lejebolig med indskud og månedlig husleje. Ligesom ved lejebolig giver det god mening at lease, hvis du ikke er sikker på at blive i den nuværende. Dette er bl.a. fordi en bils værdi primært falder de første tre år.
Der er et hav af måder at lease på. Du kan både have en første engangsydelse, eller lease til 0,- i udbetaling. Dog gælder det, at du binder dig for en periode på ét-tre år samt et årligt antal km. Din leasingpris afhænger derfor af, hvor mange km. du vil køre på et år, og det er derfor godt at kende dine behov (job, familie, ferie) over en længere periode.
Du kan låne alle typer biler fra el til benzin og helt ned til de billige modeller til lidt over 1500,- pr. måned inklusive 15.000 km.
Gode råd
- Hvis du planlægger at have bilen i ti år eller mere, er det en god idé at købe. Din årlige afskrivning bliver dermed også lavere.
- Hvis du planlægger jævnligt at få ny bil, men ikke ønsker risikoen ved værditab, er privatleasing en god løsning for dig.
- Hvis du vælger at lease, skal du hellere købe lidt ekstra km. – så kan du få penge tilbage, hvis du kører mindre.
- Bilkøb er lig med mange udgifter. Den primære forskel er vedligeholdelsen. Ved leasing er serviceeftersyn og reparationer dækket ind af leasingselskabet – disse er kun dækket af de to års reklamationsret, hvis du køber.
- Husk leasingkontrakten, hvis du vælger at lease. Vær desuden opmærksom på, at denne helst skal være formidlet af FDM, Finans og Leasing – så er du sikret en fast pris uden renteudsving samt følgende rettigheder:
- mulighed for opsigelse med en måneds varsel inden for det første år
- sikkerhed, hvis bilen går i stykker
- sikkerhed fra opsigelse af aftalen fra leasingselskabets side
- fast service fra leasingselskabets side
Husk derudover at tjekke, om din aftale omfatter almindelig slitage af bilen. Få bilen tjekket af en uvildig, så du er beskyttet mod interessekonflikt. Læs mere hos FDM.
I tvivl om finansieringen af din kommende bil?
Har du først midlerne til din kommende bil næste måned, men er det gode tilbud, der nu? Læs vores lånevilkår og prøv låneberegneren – så kan du snart køre vejene tynde.
Husk at du ikke kan blive kunde hos leasingselskaber og bilforhandlere, hvis du er registreret i RKI. Du kan heller ikke låne hos MiniFinans, hvis du er registreret her. Læs mere her, hvis du har brug for hjælp til at komme videre.
Få råd til dit kommende køb
Hos MiniFinans kan du låne op til 50.000 kr. og få råd til det du mangler lige nu. Hvis det er en bil eller en computer, det er helt op til dig. Når du er godkendt til et lån hos os, så udbetaler vi straks via vores straksoverførsel og du vil indenfor få minutter kunne se pengene på din konto.