Hvad er en kreditvurdering? Bliv klogere hos MiniFinans

En kreditvurdering er noget som banker og låneudbydere foretager, før du får lov til at låne penge hos dem. En kreditvurdering hjælper både dig og dem, til at blive klog på, hvor mange penge du kan få lov til at låne det pågældende sted.

Hvad påvirker din kreditvurdering?

  • Din indkomst

Denne faktor har stor betydning for din kreditvurdering, da det giver banken en idé om, hvordan din privatøkonomi er. Generelt betyder en højere løn, at du kan låne til en lavere rente, fordi bankens risiko for, at du ikke betaler dem tilbage, er lavere.

  • Dine faste udgifter

Når du skal låne penge i en bank skal du fremvise dine faste udgifter, så banken kan se, om du bruger flere penge end du tjener.

  • Dit rådighedsbeløb

Dit månedlige rådighedsbeløb en faktor, der kan påvirke din kreditvurdering. Det er et beløb der beregnes ved, at trække dine faste udgifter fra din indkomst. Med et højere rådighedsbeløb følger også en lavere renteprocent. Det skyldes, at du ved et større rådighedsbeløb har flere penge, som du kan bruge til at tilbagebetale dit lån med.

  • Din alder og uddannelsesniveau

De to sidste faktorer er alder og uddannelsesniveau. Generelt er renteprocenten højere jo yngre du er, eftersom du som ung ofte ikke har samme lønforhold. Derudover viser statistikker at unge er dårligere til at tilbagebetale lån. Det samme er gældende i forhold til uddannelsesniveau, eftersom du med en god uddannelse har mulighed for at få et godt job og du har samtidig også bedre mulighed for at finde et job hurtigt, hvis du skulle blive arbejdsløs.

Lidt nemmere hos MiniFinans.dk

Hos Minifinans.dk går vi ikke så meget op i dit daglige budget. Så når du vil låne penge hos os, går det noget hurtigere end i traditionelle banker. Ligesom en bank laver vi en kreditvurdering af dig. Det er til gavn for både os og dig, da du ikke skal ende i en situation, hvor du skylder flere penge væk, end du kan betale. Hos Minifinans kan du tage et forbrugslån på mindst 10.000 kroner og så op til 50.000 kroner og få pengene overført til din konto. Vi udbetaler via vores straksoverførsel alle ugens 7 dage.