Hvad koster min studiestart? Få overblik over økonomien her (2018) ✓
Existing Users Log In
   

Hvad koster min studiestart? Få overblikket

Hvad koster min studiestart? Få overblikket

Hvad koster min studiestart? Få overblikket

Koster din studiestart mere end planlagt?

Det er dyrt at være studerende. Hver år byder din studiestart på nye bøger og studiestartsfester. Hvis du er helt ny studerende, skal du måske også flytte i ny bolig, på rustur og måske endda ud og investere i ny computer og cykel?

Det hele koster, og det er ikke sikkert, at du har forældre, som kan hjælpe med forsikringer, forældrekøbt lejlighed eller lignende. Der er det vigtigt, at du fra starten lægger et budget. Så er du også sikker på, at der er råd til tandlæge, julegaver og måske en studietur i fremtiden.

Skal der også være et budget for min studiestart?

Det kan være en god idé. Når du gerne vil være en del af alt det sociale på 1. semester, kan du hurtigt miste overblikket over økonomien. Det kan være en god start at sætte et bestemt beløb af til rustur, pubcrawl, studiestartsfesten og lignende. Så er du sikker på, at du ikke pludselig mangler penge til Flygers Økonomisk virksomhedsbeskrivelse eller Galbergs Håndbog i Nudansk.

Hvis du er heldig, har du allerede sparet op til livet på SU. Du kan regne med, at den første måned er den dyreste. Særligt hvis du lige er flyttet hjemmefra. Her kan du forvente regninger som:

  • Indskud og depositum til lejlighed
  • Diverse abonnementer; mobil, internet, streamingtjenester og licens
  • Forsikringer; ulykke- og indboforsikring og evt. rejseforsikring samt sygesikring
  • Transport (evt. ungdomskort)
  • Studieudgifter; bøger, computer og lignende

Tjek gerne vores gode råd om budgetlægning. Så skal du ikke tænke på din e-boks, når internettet driller på rusturen.

Sæt penge af til det uforudsete

Der vil altid komme uforudsete udgifter. Derfor er det en god idé at sørge for, at du altid har penge stående til de faste regninger på en budgetkonto. Så bliver din økonomi mindre presset, når elregningen kommer, hvis computerskærmen flækker, eller hvis din cykel bliver stjålet.

Hvis nu uheldet skulle være ude, er der dog stadig hjælp at hente. Hos MiniFinans kan du nemt og sikkert låne op til 4000,- til de uforudsete udgifter. Så skal du først betale tilbage, når SU’en kommer ind på kontoen, eller når du får første løn fra studiejobbet.

Tjek vores låneberegner og lån allerede i dag – så er din studiestart flyvende.