Hvad koster en baby egentlig?

En baby betyder mange ting for jeres liv. Pludselig er I en familie, som måske skal flytte, måske skal ændre karriere eller måske skal nogle helt andre ting. En ting er sikkert – jeres økonomi vil ændre sig drastisk. Undgå at falde i en af de mange økonomiske fælder og læs med her. Så er der overblik og ro til at fokusere på jeres nye barn.

 

 

Fire udgifter, der påvirker jeres økonomi med en baby

Startudgifter

 1. Regn med at bruge mellem 15-25.000,- til jeres barns nye udstyr. Meget kan I måske få eller låne af venner og bekendte. De fleste bliver dog glade for at have ting som: barnevogn, slynge, babybadekar, tøj, bleer, brystpumpe, sutteflasker osv.
 2. De fleste holder en barnedåb eller navngivningsfest, hvilket kan koste mellem 3-7000,-. Læs mere her.
 3. Barselsdagpenge. I begyndelsen vil I opleve et fald i indkomst, da barselsperioden kan koste penge. Der vil dog komme børnepenge inden for nogle måneder.

Øgede faste udgifter

 1. Daginstitution: mellem 2-4000,- pr. måned (tjek om du kan få friplads hos din kommune)
 2. El og vand: ekstra 500,- pr. måned
 3. Livsforsikring: 1-300,- pr. måned
 4. Opsparinger: børneopsparing, konfirmation, efterskole osv.

Løbende udgifter

 • Regn gerne med at løbende udgifter som bleer, mad, sko, fritidsaktiviteter og andre udgifter løber op i 2500,- pr. måned.

Nye indkomster/udgifter

 1. Måske er en af jer gået ned i tid på arbejdet?
 2. Nye eller flere transportmidler. Måske en ekstra bil eller en ladcykel.
 3. Ny bolig med ekstra plads.

 

Babyen er billigst – teenageren dyrest

Den gode nyhed er, at jeres baby er ligeglad med mærkevarer, gourmet, ferier og elektronik. Måske kan I finde billige pasningsmuligheder og låne jer frem til mange løsninger, så jeres udgifter begrænser sig til mad og småting.

Jo ældre barnet bliver, jo flere behov dukker der op. Konfirmation, fritidsaktiviteter, efterskole, elektronik, møbler til værelset og mere mad er udgifter, der er svære at komme uden om.

 

Er der længe til børnepengene kommer?

Har det været en dyr måned, og er det længe til den første? Hos MiniFinans låner du til en fast rente. Vi har gjort låneprocessen nem, hurtig og gennemsigtig, så du kan føle dig i trygge hænder. Tjek vores låneberegner og se, hvad du kan regne med, når du låner hos os – ingen skjulte gebyrer og ubehagelige overraskelser. Lån nu og få pengene overført straks til din konto. Via vores straksoverførsel er det muligt, at udbetale pengene i alle ugens dage.