Kassekredit og kviklån? Brug MiniFinans' miniguide 2018 ✓
Existing Users Log In
   

Kassekredit og kviklån – forskelle og ligheder

Kassekredit og kviklån – forskelle og ligheder

Kassekredit og kviklån – forskelle og ligheder

Kassekredit eller kviklån – hvad skal du vælge?

Der kommer konstant nye muligheder for at låne penge; fra den klassiske kassekredit til nye typer af kviklån. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvad du skal vælge, når behovet opstår. Alle mennesker er forskellige, og man kan derfor ikke utvetydigt sige, hvad der er godt og skidt.

Når behovet for at låne penge for en kortere periode opstår, vælger mange ofte en lettilgængelig og hurtig løsning. Det kan være et overtræk, kassekredit, forbrugslån eller kviklån. Det kan dog blive en dyr løsning på længere sigt, og det kan derfor være tiden værd at undersøge, hvad der passer bedst til dig.

Kassekredit

En kassekredit er på sin vis en aftale med banken om et overtræk til en bestemt rente. Dit rådighedsbeløb bliver dermed “større”. Du skal dog betale renter af det beløb, som du har overtrukket med.

Du skal altid holde øje med ÅOP (årlige omkostninger i procent), ligesom du skal se på renteintervallerne. Dette kan give dig et samlet billede af, hvad den endelige pris på din kassekredit bliver. Selvom du ikke udnytter din kredit, kan der stadig være gebyrer og andre udgifter forbundet med at have den til rådighed. Et eksempel er en kassekredit på 10.000,- med en provision på 2 % – det kan give dig en årlig udgift på 250,-, selvom du ikke udnytter kreditten. Den låneform kan dermed blive en dyr sovepude.

Hvis du har brug for meget fleksibilitet i din økonomi, kan det dermed være en bedre løsning, end et overtræk. Hvis du alligevel bruger hele din kredit i en længere periode, vil et forbrugslån være en billigere løsning.

Kviklån

 

Både et forbrugslån og en kassekredit kan være dyre, da banken gerne vil stille sikkerhed i din økonomi. Når lånet hverken går til bolig eller transportmidler, kan der ikke tages pant i lånet, hvilket skaber større usikkerhed for banken. Samtidig er lånet hurtigt væk igen, hvor din kassekredit først skal lukkes ned – og her kan du hurtigt blive vænnet til at have et par “ekstra” kontanter.

Her kan et kviklån give dig en større frihed til at dække dit behov uden lang afbetaling, lang sagsbehandling eller behov for at stille sikkerhed. Renterne kan være høje, og ÅOP kan også svinge alt efter lånets løbetid og det beløb du låner. Derfor er det også sund fornuft at undersøge lånet ordentligt, vurdere sit behov og være sikker på, at man har forstået – og kan leve op til – lånevilkårerne.

MiniFinans er en af de udbydere, der hjælper dig, når du har et pludselig opstået behov for at kunne låne i en kortere periode. Med låneberegneren har vi skabt en gennemskuelig og nem måde for dig at kunne overskue dit lånebehov og de omkostninger du har ved dit kviklån. Læs vores lånevilkår og kontakt os i dag for en fornuftigt løsning.