Kan jeg låne, når jeg er i RKI? MiniFinans guider dig videre (2018) ✓
Existing Users Log In
   

Kan jeg låne, når jeg er i RKI? MiniFinans guider dig

Kan jeg låne, når jeg er i RKI? MiniFinans guider dig

Kan jeg låne, når jeg er i RKI? MiniFinans guider dig

Er du i tvivl om, hvad RKI betyder for dig? Læs med her

Omkring 225.000 danskere er listet i RKI, men tallet falder løbende. Flere og flere lægger budget og sparer op. Det er rigtig positivt. For dem der allerede er registreret, kan det dog være hårdt at få enderne til at mødes.

Almindelige personer har ikke adgang til at se, hvem der er RKI-registreret. Det er dog kun dig selv og virksomheder med særaftale, der har adgang til informationerne. Disse virksomheder kan derudover kun tjekke dig, hvis der er en handel i gang. Dette er for at sikre sig, at de får betaling for varen. Registreringen kan kun ske gennem offentlige og finansielle virksomheder med særaftale.

Du kan altid gå ind på dininfo.dk og via dit NemID tjekke, om du er registreret.

Fire fakta om at være registreret i RKI

  1. I yderste nød kan det være positivt, da du ikke optager yderligere lån
  2. Registeringen er ikke offentlig
  3. Registreringer varer max 5 år pr gældspost
  4. RKI har oplysningspligt. Hvis du vil se din registrering skal RKI svare inden fire uger, og ellers kan du klage til Datatilsynet

 

Kan jeg låne hos MiniFinans, selvom jeg er listet i RKI?

Før du kan låne i MiniFinans, skal du acceptere vores lånevilkår og bekræfte ved hjælp af NemID. Du skal derudover være fyldt 21, og du må ikke være listet i RKI. Vores forløb ved udeblevet betaling følger de almindelige forhold inden for misligholdt gæld.

Hvis lånevilkårerne ikke overholdes, vil du først modtage tre rykkere med renter. Derefter vil sagen overdrages til ekstern inkasso. I sidste ende vil en fogedretsdom registrere dig som dårlig betaler. Derfor opfordrer vi til, at du altid kontakter vores kundeservice og hører om dine muligheder, hvis du har brug for hjælp.

MiniFinans fraråder optagelse af yderligere lån for at betale andre lån tilbage.

Læs mere om at låne ved MiniFinans her og få hjælp til din økonomi her.