Jeg kan ikke betale et lån tilbage → hvad skal jeg gøre (2018)?
Existing Users Log In
   

Jeg kan ikke betale et lån tilbage – hvad skal jeg gøre?

Jeg kan ikke betale et lån tilbage – hvad skal jeg gøre?

Jeg kan ikke betale et lån tilbage – hvad skal jeg gøre?

Jeg kan ikke betale et lån tilbage – hvad skal jeg gøre?

Hvis du står i den uheldige situation, at du har taget et lån af en vis størrelse, men på grund af uforudsete ting, er du nu er endt i en situation, hvor du ikke kan betale et lån tilbage. Så kan gode råd være dyre, for du ved jo godt, at når du ikke kan betale et lån tilbage, så kommer der renter på, og gælden vil kun blive større for hver måned der går, hvor du ikke afdrager på din gæld.

Der er altid råd at hente, hvis du er kommet i en situation, hvor du ikke kan betale et lån tilbage, og det behøver ikke at koste noget. Det eneste det kræver er, at du er åben omkring din gæld, og at du ved hvor stor den er. Så selvom du måske føler det er pinligt er der flere steder, hvor du kan henvende dig for hjælp. Det er dog ikke noget du kan gøre anonymt. Det bedste råd du dog kan få i denne henseende er, at du ikke stifter gæld for at betale gæld.

Hvor kan du få hjælp, hvis du ikke kan betale et lån tilbage?

Der findes flere steder, hvor du kan få økonomisk rådgivning.

  • Din bank.
  • Uafhængige instanser som Forbrugerrådet Tænk, hvor du kan få et gratis overblik over din nuværende gæld. Det er gratis at få rådgivning herfra, når du har en lav indkomst, lavt rådighedsbeløb og stor gæld.
  • Private som f.eks. venner eller familie.
  • De kreditorer du har gæld hos.

Det er følsomt at tale om økonomi, og specielt når det handler om gæld. Derfor kan det være rigtigt svært at tale med din familie eller venner, hvis du tænker “jeg kan ikke betale et lån tilbage, hvor skal jeg søge hjælp henne”. Din bank kender dig og din økonomi, og kan hjælpe dig, mens de uafhængige instanser kan være en god hjælp, hvis du føler det for intimiderende at kontakte din bank.

Én af de ting vi hos MiniFinans anbefaler dig er, at du kontakter dem du har gæld hos. De online udbydere er ikke interesseret i, at du ikke betaler din gæld. Det er derfor vigtigt du ikke er bange for at kontakte MiniFinans, hvis du har oplever problemer med at afvikle din gæld til os. Du kan læse mere om vores lånevilkår her, og du kan altid kontakte vores kundeservice.