Få mest iPad for pengene - tips og tricks til jagten på din nye tablet (2018) ✓
Existing Users Log In
   

Få mest iPad for pengene – tips og tricks til jagten

Få mest iPad for pengene – tips og tricks til jagten

Få mest iPad for pengene – tips og tricks til jagten

Fordele, ulemper – hvad skal du kigge efter i din iPad?

Tablets, iPad Air, iPad Mini og med eller uden retinaskærm? Det er en jungle derude i mængden af elektroniske tilbud. Og hvad er formålet overhovedet med en tablet – om den så hedder Samsung eller Apple. Vi har taget safarihat og kakishorts på og er gået på jagt efter fordele, ulemper, nice-to-know’s.

Hvad skal det koste?

Alt afhængig af behov og “religion” inden for mærker, kan prisen svinge fra et par tusinde kroner til +10.000,-. Så får du dog også en mini-computer på størrelse med dit første mini-tv, men med en kampvægt på knap 700 g. med en bomstærk processer, der kan få din gamle billig-pc fra studiet til at græde. Den udgave er dog også mest relevant, hvis du bruger den til arbejde som grafiker, musiker eller lignende.

Hvis du er ligeglad med navn og kunnen, men bare mangler en notesblok, der kan gå på nettet, findes der et væld af muligheder. Mærker som Huawei, Denver, Lenovo, Asus og Acer har alle billige tablets, der er udmærkede til husbehov.
Der skal du bare huske det gamle husgeråd om, at hvis det er for godt (læs: billigt) til at være sandt, er det højst sandsynligt ikke noget, man skal smide penge efter.

Hvad skal jeg kigge efter?

Skærm: Tjek om farverne er afstemte (ser fotos naturlige ud), lysstyrken (kan tabletten bruges udenfor) og materiale (er skærmen af plastic, får den let ridser – gå fx. efter Gorilla Glas).

Størrelse: De små elektroniske vidundere går fra 7″-12,9″ alt efter mærke. Hvis du vil bruge den til at skrive på og arbejde grafisk, skal du nok vælge en større.

Opløsning: ppi (pixels per inch) siger noget om skærmbilledets kvalitet. Retina er eks. udtrykket for skærme med meget høj ppi over 300. De billigste Androids har en opløsning på 800×480 (133 ppi), hvilket er meget lavt, mens iPad Pro har en opløsning på 2732×2048 (264 ppi).

Vægt: Det er materialevalget der siger noget om vægt. En billig tablet med plasticskærm, -kabinet og lille batteri veje ned til 250 g., mens en dyr tablet med kraftigt batteri og solide materialer være tungere – op til 5-800 g. efter kvalitet og materialevalg.

Hastighed: Du vil rigtig gerne have en stærk processor (CPU). Det betyder, at du skal kigge efter antallet af kerner og klokfrekvensen (måles i GHz). Begge skal gerne være så høje som muligt.

RAM: Aka hukommelse. Jo mere RAM, jo bedre.

Lager: Tablets svinger mellem 16- og 128 GB. Det er styresystemet og mængden af fotos, musik og apps der fylder dine GB.

SD-kort: Hvis du vælger en Android-tablet, kan du udvide lageret med et SD-kort. Det er ikke muligt på en iPad.

WiFi + 3G/4G: Hvis du vil kunne gå på nettet uden WiFi, skal du bruge et SIM-kort for at kunne bruge 3- eller 4G. Det koster dog ekstra alt efter dit valg af tablet.

Finansiering?

Når du endelig har fundet frem til din nye bedste ven, skal denne jo også betales. Er der lavvande på kontoen, eller har du valgt en lidt dyrere model, end dit budget kan bære denne måned? Hos MiniFinans kan du låne til lidt ekstra tablet for pengene. Så skal du først betale resten næste måned, når der er penge på kontoen igen.

Læs lånevilkårene og prøv låneberegneren – så har du pengene inden for 48 timer.