Hvad er inkasso? Bliv klogere hos MiniFinans

Inkasso er dem, som din kreditor melder dig til, hvis du eksempelvis ikke har betalt din regning, eller dit lån. Det er altså nogle i en selvstændig virksomhed, eller en intern afdeling. Når du skylder din låneudbyder penge, sender de dig videre til en inkasso, som hjælper dig med at betale din gæld tilbage. Det lyder ganske hårdt og måske får du tanker om rockere og deres måde at inddrive gæld på. Det er dog på ingen måde sådan det foregår.

Varsel og rykkere

Du har som udgangspunkt ikke krav på at modtage rykkere eller en varsel om inkasso, hvis ikke du overholder aftalen om at betale din gæld. Men for at kreditor helt basalt kan forlange at få sine penge, skal inkasso varsles i såkaldt rykkerskrivelse, hvor der er en frist til betaling på mindst 10 dage. I rykkerskrivelsen er der en tydelig advarsel om, at der kan komme yderligere omkostninger i forbindelse med din gæld, hvis du ikke betaler indenfor denne frist.

Ikke overholdt frist

Hvis fristen alligevel ikke overholdes, og der er varslet korrekt fra virksomhedens side af. Kan gælds sagen uden yderligere varsel overgives til en inkassovirksomhed. Det skal dog tydeligt fremgå af din inkassoskrivelse, hvilken gæld den vedrører.

Meldt til inkasso

Det at du bliver meldt til inkasso, betyder at du ikke har overholdt den første betalingsaftale, som du har lavet. Du har før du er blevet meldt til dem modtaget rykkerskrivelser fra virksomheden du skylder penge. At blive meldt til en inkasso er altså en sag, som du skal tage alvorligt. Du skal dog ikke være nervøs for at tage kontakt til virksomheden og få afklaring over din gæld.

Misligholdt lån hos MiniFinans

I tilfælde af misligholdelse af låneaftalen, vil MiniFinans fremsende rykkerskrivelser, hvorved et gebyr på 100,00 kroner per rykkerskrivelse tilskrives kunden. Hvis lånet fortsat ikke tilbagebetales, vil gælden blive overgivet til inkasso behandling, hvorved yderligere omkostninger vil blive opkrævet.

Har du styr på økonomien?

Har du styr på økonomien og mangler stadig lidt ekstra luft i økonomien? Hos MiniFinans kan du låne op til 50.000 kr. og få pengene overført straks via vores straksoverførsel, såfremt at du er godkendt.