Hvad er en hovedstol, når man taler om lån? Bliv klogere hos MiniFinans | MiniFinans
stars
stars
stars
stars
stars
Existing Users Log In
   

Hvad er en hovedstol, når man taler om lån? Bliv klogere hos MiniFinans

Hvad er en hovedstol, når man taler om lån? Bliv klogere hos MiniFinans

Hvad er en hovedstol, når man taler om lån? Bliv klogere hos MiniFinans

Hvad er en hovedstol når man taler om lån? Bliv klogere hos MiniFinans

I den finansielle verden er mange begreber at holde styr på, har du for eksempel styr på, hvad ÅOP er? Et andet vigtigt begreb du skal have styr på, især når du låner er hovedstol. Det er et begreb der desværre ikke forklarer sig selv, så derfor får du en lille og hurtig forklaring.

Hovedstol er et udtryk og betegnelse der indeholder oplysninger om det beløb som du oprindeligt har lånt af enten din bank, en privatperson eller en online låneudbyder. Det vil sige det oprindelige beløb du lånte, uden de renter eller gebyrer der er kommet på efterfølgende. Hvis du for eksempelvis lånte 4.000 kroner, er dette også din hovedstol, og hvis du kun betaler renter på din hovedstol, vil denne altså være uændret.

Hovedstol er altså lige med startgæld

Du er nu med på at din hovedstol er lig med din startgæld, og er altså et beløb der ikke ændrer sig. Når du stifter gæld, består den altså af hovedstolen som den første komponent. Derefter kommer der andre komponenter som rente, stiftelsesomkostninger, gebyrer osv. Disse ting påvirker ikke hovedstolen, men den samlede gæld som du stifter.

Det eneste tidspunkt, hvor hovedstolen og restgælden er det samme, er hvis du ikke har afdraget på dit lån endnu.

Lån hos MiniFinans

Du kan altid ansøge om, at tage et lån gennem MiniFinans. Så længe du opfylder vores lånevilkår og du kan kreditvurderes låner vi gerne til dig. Du kan benytte vores låneberegner til at få overblik over, hvor meget du kan låne, og til hvilken rente du låner til. Hos MiniFinans tager du et kortvarigt lån, det vil sige at vi forventer af dig, at du ikke låner mere, end hvad du har råd til at betale tilbage indenfor en overskuelig fremtid.