Hvad er et familielån? Få mere at vide hos MiniFinans

Et familielån er en mere generel betegnelse af et lån uden renter. Det vil sige, at du udlåner, eller låner penge til én du kender godt. Da lånet er af privat karakter, vil der ikke komme den markedsregulerede rentetilskrivning på. Hvis der er tale om eventuelle renter på lånet, så er det noget der tales om- og afstemmes imellem udlåner og låner. Den juridske term for familielån er ‘anfordringslån’. Der er natuligvis nogle krav forbundet med denne type lån. Kravene ved et familielån er typisk, at man kan opsige lånet med kort varsel, på omkring 14 dage.

 

Hvordan fungerer et familielån?

Der er flere måder at gribe et familielån an på. Men ligegyldigt hvad, så viser det sig i alle tilfælde sig at alle parter vinder på det. Ved et familielån kan man undgå de høje renter der er forbundet med klassiske banklån, og fra forældrenes synspunkt af er det muligt at hjælpe sine børn med store udbetalinger.

Der kan altså være en vis fornuft i at give denne type lån som forældre, hvis man står som ung og vil købe bolig, men ikke har kapitalen i banken. MiniFinans anbefaler dog, at man ikke låner penge af familien medmindre det er til udgifter som bolig. Selv i dette tilfælde skal man være opmærksom på at få udformet aftalen, og eventuelt få en advokat til at kigge den igennem, da man alt andet lige gældsætter sig. Med denne type lån gældsætter man sig hos sin familie, og det vil sige at der er en større følsomhed forbundet med lånet. Hvis de involverede parter bliver sure på hinanden, kan det blive rigtigt ubehageligt at have et familielån imellem sig.

 

Lån til små ting

Hos MiniFinans skal du ikke låne til de store udgifter som udbetaling til bolig, da du maksimalt kan låne 20.000 kroner og ikke nok med det, så laver vi en straksoverførsel, når du er godkendt. Så hos os kan du låne de småbeløb som man alligevel ofte ender med at låne hos forældre. Hos os, skal du dog ikke stå til regnskab for, hvad du bruger pengene til. Så brug vores låneberegner og find ud af, hvad du kan låne hos os, før du låner hos familien.