Hvad er afbetaling? Få svar og gode råd hos MiniFinans (2018) ✓
Existing Users Log In
   

Hvad er afbetaling? Få svar og gode råd hos MiniFinans

Hvad er afbetaling? Få svar og gode råd hos MiniFinans

Hvad er afbetaling? Få svar og gode råd hos MiniFinans

Hvad er afbetaling? Få svar og gode råd hos MiniFinans

Der findes flere måder du kan finansiere almindelige forbrugskøb på. De almindelige forbrugskøb er ting som vaskemaskine, fjernsyn og anden form for elektronik. En af måderne som du kan finansiere dit køb på er ved at købe det på afbetaling. Når du laver en afbetalingsordning foregår oftest direkte i butikken, det vil sige, at du måske er ude og købe vaskemaskine, og du er i en butik som Elgiganten. Når du har fundet den vaskemaskine du gerne vil have- og den måske er dyrere end dit budget, så vil butikken som oftest give dig muligheden for, at finansiere den ved afbetalingsordning.

Hvordan foregår det når man køber på afbetaling?

Det kan lyde utroligt tiltalende med en lang afbetalingsperiode, menÉn af de ting du skal være opmærksom på når du finansierer køb på denne måde er, om der er rentetilskrivning på din afbetaling. Hvis der er det, kan du hurtigt komme til at betale mere for din vaskemaskine i det lange løb, end hvad du ville have gjort, hvis du havde betalt det fulde beløb til at starte med.

Du kan få et eksempel på en afbetalingsordning her på en vaskemaskine der i kontantpris koster 4.499 kr. Du vælger så at købe den på afbetaling med en løbetid på 48 måneder, med en månedlig afbetaling på 186 kr. Så kommer det samlede regnestykke til at se sådan her ud.

  • Afbetaling pr måned: 186 kr.
  • Løbetid i måneder: 48
  • Månedlige gebyrer inkl. Betalingsservice 44 kr.
  • Kontantpris/kreditbeløb 4 499 kr.
  • Samlede kreditomkostninger: 4 438,50 kr.
  • Samlet tilbagebetalingsbeløb: 8 937,50 kr.
  • ÅOP: 46,70 %
  • Oprettelsesgebyr: 299 kr.

Som du kan se af ovenstående, så skal du bide mærke i, hvis du vælger at købe vaskemaskinen til 186 i afbetaling over 48 måneder, så kommer du altså til samlet at skulle betale 8.937,50 kr for den vaskemaskine der oprindeligt kostede 4.499 kr. Altså mere eller mindre det dobbelte af, hvad dens kontantpris er.

Kortvarigt lån hos MiniFinans

Hvis du lige er blevet lidt forskrækket af ovenstående, så kan du overveje andre finansieringsmuligheder end afbetaling. Hos MiniFinans har du mulighed for at tage et kortvarigt lån der løber maksimalt 30 dage. Da lånet forløber over en kort periode, vil der være betydeligt færre renter på det, men et kortvarigt lån kræver, at du har mulighed for at finansiere dit lån ved næste måneds indkomst. Så vær opmærksom på, hvad dit månedlige budget kan holde til før du tager en beslutning.