Hvad betyder forudbetalt og bagudbetalt? Få svar hos MiniFinans

Når man taler om økonomi og indbetalinger er der overordnet to måder der bliver udbetalt på. Man kan enten blive forudbetalt eller bagudbetalt. Man skal huske at være opmærksom på når man skifter indkomst, om man overgår fra forudbetalt til bagudbetalt. Hvis det er tilfældet, kan man ende med at stå i en måned uden indkomst. Er man forberedt kan man have lavet en opsparing til denne måned, men det er de færreste der gør det. Da det mest kendte er at overgå fra SU der er forudbetalt til dagpenge, som er bagudbetalt, har de fleste ikke mulighed for at lave en så stor opsparing på en SU. Det vil sige, at her har man en måned som nyuddannet, hvor man ikke modtager indkomst.

Forudbetalt

Som skrevet før, er den mest kendte forudbetalte ydelse SU. Det vil sige, at din indkomst på SU er lavet på denne måde, så du modtager beløbet, og har det til rådighed fra du starter studiet, men at der ikke udbetales måneden efter man er stoppet på studiet.

Bagudbetalt

Den mest kendte bagudbetalte ydelse er den løn vi modtager. Der kan så være forskel på om man er på timeløn eller om man har en fast månedsløn i forhold til, hvor meget man får udbetalt. Med den faste månedsløn, betyder det ikke så meget at den er bagudbetalt, men på timeløn vil udbetalingen variere. Dermed skal man regne ud, udfra det antal timer man har arbejdet, hvor meget der ca. er til rådighed måneden efter. Derfor skal man være opmærksom på, hvor mange timer man som minimum skal arbejde for dække sine faste udgifter.

Lån hos MiniFinans

Hvis du vil låne hos MiniFinans, skal du kunne gøre brug af NemID. Hvis du overgår fra forudbetalt til bagudbetalt, kan du låne et lille beløb hos MiniFinans, der kan dække dine faste udgifter. Du kan bruge vores låneberegner, på den måde blive klogere på, hvad det vil koste dig, at du låner et lille beløb. Du kan hos os låne op til 50.000 kr. og få pengene udbetalt til din nemkonto. Via vores straksoverførsel, er du muligt at få et lån alle ugens 7 dage og i alle døgnets 24 timer.