SEMESTER i udlandet 2018?▷ Brug vores guide og bliv klogere lige her ✓
Logge Ind
   

Guide til et semester i udlandet

Guide til et semester i udlandet

Guide til et semester i udlandet

Vil du gerne studere et semester i udlandet i forbindelse med din uddannelse? Det er en fantastisk mulighed for at få en uforglemmelig og lærerig oplevelse du aldrig vil glemme. Læs med her og find ud af hvad dine muligheder er for at studere i udlandet. Vi har lavet en guide til dig, så du kan bliv klogere på udlandsophold.

 

Derfor skal du tage et semester i udlandet

Udlandsophold kan både være fantastisk givende i forhold til faglige inputs, mens de i lige så høj grad kan lære dig om en anden kultur. Når du et helt eller et halvt år skal gebærde dig i et fremmed land, lærer du ikke bare meget om den nye kultur, men også om dig selv og hvordan du reagerer og handler i forskellige situationer. Mange studerende kommer hjem med en oplevelse for livet, og med minder som de aldrig vil glemme.

 

Det får du ud af et semester i udlandet

Der er mange studerende, som vælger at studere et semester i udlandet. Vil du studere i udlandet, er du aldrig den eneste internationale studerende på universitetet. Når du studerer i udlandet, vil du hurtigt få relationer til internationale såvel som lokale studerende.
Et semester i udlandet kan være super givende for dig og din fremtidige karriere. Når du er hjemvendt efter semestret i udlandet, har du et godt udgangspunkt til fremtidige jobsamtaler.

 

Hvad koster det at studere i udlandet?

Hvor meget det koster at studere i udlandet, afhænger af hvor og hvad du gerne vil læse. For at finde ud af, hvad det vil koste dig på lige netop den uddannelse du går på eller har i tankerne, skal du gå ind på det pågældende universitets hjemmeside. Her kan du finde en oversigt over de undervisningsgebyrer der er. Du finder det ved at kigge under punktet “økonomi” på universitets hjemmeside.

Der er selvfølgelig omkostninger forbundet med, at studere et semester i udlandet. Det kan være, at du må opgive dit studiejob som ellers supplerer din SU herhjemme. Oveni det kommer der blandt andet udgifter til flybilletter, forsikringer og køb af bøger.

Hvad koster et semester i udlandet?

 

Forskellige typer af udlandsophold

Semesterophold
Læs 1 eller 2 semestre i udlandet, som en del af din uddannelse i Danmark. Det er også denne type udlandsophold, som de fleste studerende vælger.

Bacheloruddannelse
Hvis du har fundet en uddannelse i udlandet, som der ikke er herhjemme, er det en mulighed at studere og få din bachelor i udlandet.

Kandidatsudannelse
Der findes mange spændende kandidatuddannelser i udlandet. Ønsker du en internationel karriere, kan det være en god ide at tage en kandidat i et andet land.

Top-up bachelor
Har du en 2-årig erhvervsakademiuddannelse i Danmark og gerne vil have en overbygning på den, kan du få en top-up bacheloruddanelse i udlandet.

Sommer kurser
Mange studerende vælger at tage til udlandet for at læse sommerkurser. Har du ikke lyst til at skulle være væk et helt semester, kan det være en god og billigere løsning for dig.

Sprogkurser
Hvis du gerne vil forbedre et sprog, for eksempel dit engelsk, er der mange universiteter i udlandet der tilbyder sprogkurser.

Praktik
Ligesom du kan tage en praktik i Danmark, er det også muligt at tage den i udlandet. Har du været i praktik i udlandet, kan det være en fordel når du efterfølgende skal søge efter et arbejde.

Studie & praktik
Det er muligt at kombinere et studieophold med en praktikperiode i udlandet. Her kan du enten tage din praktik i forlængelse af dit studie eller vælge at have praktik sideløbende med de fag du skal studere.

 

Kan du få SU under et semester i udlandet?

Du kan i de fleste tilfælde få SU og udlandsstipendium til et semester i udlandet, hvad end du er på bachelor- eller kanditatniveau. På den måde har du råd til at leve under dit ophold i udlandet, og slipper for at stifte stor gæld mens du studerer i udlandet.

 

Få råd til dit udlandsophold

Derudover kan du altid søge om legater, som mange studerende i Danmark gør hvert år. Ansøger du om et legat skal du sende en fyldestgørende ansøgning, hvor du skal beskrive hvorfor netop du skal have et legat. Skal du studere et semester i udlandet, kan du søge om økonomisk støtte fra fonde, men der er ikke nogen garanti for at du får dem. Det er derfor en god ide, at du sørger for at spare penge op inden du rejser. Så har du råd til at leve i udlandet, hvis ikke du får nogle legater eller støtte fra fonde.

Der skal du studere et semester i udlandet

 

10 grunde til at studere et semester i udlandet

Vi har alle vores tanker omkring, hvorfor et semester i udlandet er interessant. Vi har samlet 10 grunde til, at du bør overveje et studieophold i udlandet. Find dem lige her:

  1. Du får kendskab til andre lande og kulturer, og kan derved udvide din horisont.
  2. Du få international erfaring som ser godt ud på dit CV og for din kommende arbejdsgiver.
  3. I udlandet er der flere faglige valgmuligheder end i Danmark. Med et semester i udlandet har du mulighed for at få en unik faglig profil.
  4. Du får nye perspektiver på studierne i Danmark.
  5. Du lærer dig selv bedre at kende og bliver mere selvstændig.
  6. Du forbedrer dine sprogkundskaber, fordi du skal tale et/flere sprog til dagligt under opholdet.
  7. Når du studerer i udlandet, får du et international netværk som du kan få gavn af senere hen.
  8. Du får fantastiske rejseoplevelser og minder du vil huske hele livet.
  9. Du får SU under de fleste ophold og kan ansøge om penge til at finansiere resten af udlandsopholdet.
  10. Du kan få gratis hjælp hos dit universitet, så du kan realisere din drøm om studier i udlandet.

 

Lån penge til et semester i udlandet

Står du med nogle udgifter til et udlandsophold, som skal betales nu og her, men som du ikke har fået sparet op til? Så står vi hos MiniFinans klar til at hjælpe dig! Med et lån hos os, kan du få penge til at udfylde et akut finansielt behov. Derefter skal du tilbagebetale lånet inden for den aftalte låneperiode.

Lån penge hos MiniFinans og få en frihed og et pusterum i din økonomi, når den er lidt presset. Det kan være en god ’buffer’ til akutte eller uforudsete udgifter.