Drømmer du om et liv uden gæld? MiniFinans får dig godt videre

De fleste danskere vil på et tidspunkt stifte gæld. Som oftest giver det god mening at låne, og de fleste har også en tilbagebetalingsplan. Er din plan skredet giver vi dig her tre strategier og fem gode råd til at komme ud af en træls situation.

 

Tre strategier til et liv uden gæld

Sneboldsstrategien
I denne strategi betaler du lånene ud et for et med de mindste først. Du skærer altså dine kreditorer ned, til du kun har en. Tanken er, at du betaler mindsteydelsen på alle lån og bruger flest muligt penge fra dit rådighedsbeløb på den mindste kreditor, så den betales ud. Når et lån er betalt ud, går du videre til næste lån og betaler her mindsteydelsen plus satsen fra dit udbetalte lån til at afvikle her. På den måde vokser til afdragsbeløb (din snebold), og dine lån bliver afviklet hurtigere og hurtigere.

Lavinestrategien
Her fokuseres også på et lån ad gangen, mens de resterende holdes i skak med mindsteydelser. I lavinestrategien fokuseres der i stedet for på at afvikle det dyreste lån frem for de mindste. Du kigger på højeste ÅOP og afdrager så meget som muligt her. Strategien giver ikke samme overblik som sneboldsstragien. I stedet giver det dig mulighed for at spare renter.

Samlebåndsstrategien
Ved at indhente tilbud hos forskellige banker med en god rente, kan du samle dine lån og afdrage hos én frem for flere kreditorer. Det kan koste at omlægge dine lån, men det kan give et overblik.

Den fjerde mulighed
Dine kreditomkostninger falder naturligt, hvis du afvikler mere end minimumssatsen. Hvis du hæver dit afdrag, vil dit rådighedsbeløb blive mindre. I sidste ende vil du dog spare renteudgifter både for forkortet løbetid, ligesom dine renteudgifter løbende vil blive lavere.

 

 

Når du allerede er kommet i RKI

RKI (Ribers Kredit Information) er Danmarks største offentlige skyldnerregister. Her, og hos DBR (Debitor Registret), figurerer folk mærket som ‘dårlig betaler’ sammen med ca. 200.000 andre danskere. Registreringen kan dog kun ses af RKI, dig og virksomheder med en særlig aftale.

Du bliver fjernet fra RKI’s liste, når du har betalt din gæld ud. Hvis du ikke gør det, figurerer du på listen i fem år. Her kan du ikke optage nye lån eller lave abonnementer. Du kan derfor se registreringen som begyndelsen på din vej ud ad gældsspiralen.

 

Gode råd til de målrettede

Vil du arbejde ekstra hårdt for et liv uden gæld? Vi giver fem råd til, at kunne afbetale hurtigere.

  1. Opsig, sælg eller fremlej din bolig og bo billigere. Det kan give dig 5.000 kroner ekstra til at afdrage
  2. Du kan også udleje et værelse for 2 til 3.000 kroner
  3. Arbejd lidt ekstra og tjen hurtigt 3.000 kroner pr. måneden, der kan gå til afdrag
  4. Sælg din bil! Med offentlig transport eller cykel har du 2.000 til 3.000 kroner til din drøm om at blive gældfri
  5. Drop gaver, ferier og lignende og få 500 til 1.500 kroner ekstra om måneden til et liv uden en gældsklods om din ankel

 

Hvad gør du, hvis budgettet ikke passer?

Nu har du revurderet dit budget og lagt en plan, men måske mangler du midler denne måned for at kunne kickstarte din plan? MiniFinans kan hjælpe med et billigt og kortfristet lån, med en ekstra hurtig straksoverførsel, så du kan få pengene indenfor få minutter. Måske er det til din flytning, en ny cykel, eller fordi du udskifter sommerhuset med et telt til en billigere ferie? Vi blander os ikke i dine drømme og planer. I stedet støtter vi dig med en nem, hurtig og sikker låneplan. Tjek vores låneberegner og udlev dine drømme nu.