Hvad er et gældsbrev? Bliv klogere hos MiniFinans

Et gældsbrev er ikke et langt dokument med en masse paragraffer og lånebetingelser. Helt enkelt, så er det et stykke papir, hvor der står at en person skylder en anden person et givent beløb. Dette skal begge parter skrive under på i gældsbrevet.  Et gældsbrev er et juridisk gældende dokument, som beskriver omstændighederne for et lån. Det er juridisk bindende på lige fod med aftaler fra for eksempel en bank. Et gældsbrev bliver brugt som en sikkerhed for, at en låntager rent faktisk betaler lånet tilbage til en långiver.

Hvad skal et gældsbrev indeholde?

  • Et gældsbrev skal indeholde informationer om den person, som låner penge
  • Ligeledes skal et gældsbrev  indeholde informationer om den person som udlåner penge
  • Underskrift fra begge parter (ellers er det ikke juridisk gyldigt og bindende)

GRATIS GÆLDSBREV SKABELON

Gældsbrev-skabelon.pdf (23817 downloads)

Hvornår er et gældsbrev gyldigt?

Et gældsbrev er juridisk bindende og gyldigt, når det indeholder de informationer et gældsbrev skal indeholde, og når det er underskrevet af både långiver og låntager. I kan med fordel få et vidne til at underskrive dokumentet. Det kan for eksempel være et familiemedlem, en fælles ven, en kollega eller en advokat. Dermed sikrer man, at det ikke kun er långiver og låntager, som har skrevet under på gældsbrevet, hvilket kun gør gyldigheden stærkere.

Få en gratis gældsbrev skabelon

I stedet for at bruge penge på at købe en gældsbrev skabelon online, eller betale dyre domme for at en revisor eller en advokat til at lave en, kan du downloade vores gratis gældsbrev skabelon. Skabelonen indeholder alle de informationer som et gældsbrev skal have. Download skabelonen nedenfor og udfyld de tomme felter.

Hvem må lave et gældsbrev?

Man fristes til at tro, at et gældsbrev skal laves af en juridisk person som for eksempel en advokat eller en revisor. Det er ikke nødvendigt. Der er ikke et krav til, at der er en advokat eller lignende autoritet indover når et gældsbrev skal laves. Er der tale om et større lånebeløb kan det dog være en fordel, da der ved større lån ofte skal laves flere og mere uddybende punkter på gældsbrevet, som låntageren skal opfylde.

Gældsbrev_underskrivFordele ved et gældsbrev

Der er efterhånden mange måder, hvorpå man kan stifte gæld. Du kan låne penge af det offentlige, hos private, og hos din bank eller andre låneinstitutter. Der er både fordele og ulemper ved at låne penge privat hos enten familie, venner eller hos en kæreste.

Fordelen er, at man undgår oprettelsesgebyrer og som udgangspunkt ikke skal betale renter på sit lån. Sammen kan I aftale, hvordan gælden skal afvikles, og det er derfor en del mere fleksibelt end hvis du låner pengene i banken. Selvom man er familie, tætte venner eller kæreste med långiver eller låntager, er det vigtigt at der bliver lavet et gældsbrev mellem de involverede parter. Det sikrer at långiveren får sine penge igen.

Ulemper ved at låne af venner eller familie

Det er altid et følsomt emne at låne penge, og derfor kan det være svært at spørge familie eller venner om hjælp. En potentiel ulempe ved at låne fra familie og venner er, at der med lånet kan komme spørgsmål til, hvad pengene skal bruges til. Det er ikke altid et spørgsmål man har lyst til at besvare og for nogle kan det være en meget privat sag. Derfor stiller MiniFinans ikke spørgsmålstegn ved, hvad du skal bruge pengene på.

Skulle der opstå uoverensstemmelser mellem låntager og långiver i forbindelse med lånet, kan det i værste fald gå ud over relationen mellem de to parter. Man hører tit om at venner eller familiemedlemmer har diskussioner omkring penge. Du bør derfor tænke dig godt om, inden du låner penge af dine nærmeste.

Hvor mange penge må der udlånes med et gældsbrev?

Om du vil låne 10.000, 75.000 eller 1.000.000 kroner ud til en ven, en kollega eller et familiemedlem har det ingen betydning. Du kan nemlig låne så meget, som du har lyst til med et gældsbrev. Det gælder selvfølgelig hvis du selv låner pengene ud, eller hvis du vil låne penge af andre. Det eneste der er vigtigt i den forbindelse er, at du sørger for at udfylde gældsbrevet korrekt og med de informationer som et gældsbrev skal indeholde. Noterer I i gældsbrevet hvornår pengene skal betales tilbage, er det vigtigt at I er realistiske. Der er ingen grund til at skrive en betalingsfrist, som låntager ikke har mulighed for at overholde.

Vil du slippe for at låne af familie eller venner?

Står du i en situation hvor du mangler penge på kontoen, men gerne vil undgå at låne af dine nærmeste? Så er der hjælp at hente. Det er ikke altid rart at skulle spørge sine venner eller familie om penge. Ens privatøkonomi plejer man som regel af holde for sig selv, og det kan du blive ved med.

Hos MiniFinans kan du låne mellem 10.000 og 50.000 kroner til lige det du står og mangler. Måske mangler du penge til uforudsete udgifter, til at betale en større regning eller måske mangler du en ny cykel? Der kan være mange grunde til, at et lån er tiltalende for dig. Det tager kun få minutter at udfylde vores ansøgningsformular. Herefter laver vi en hurtig kreditvurdering af dig. Inden for 2 minutter får du svar på din ansøgning. Godkender vi din ansøgning, sender vi pengene til din konto.