Hvad er et gældsbrev? Bliv klogere hos MiniFinans (2018) ✓
Existing Users Log In
   

Hvad er et gældsbrev? Bliv klogere hos MiniFinans

Hvad er et gældsbrev? Bliv klogere hos MiniFinans

Hvad er et gældsbrev? Bliv klogere hos MiniFinans

Hvad er et gældsbrev? Bliv klogere hos MiniFinans

Der er efterhånden mange måder, hvorpå man kan stifte gæld. Du kan låne penge af det offentlige, hos private, og hos din bank eller andre låneinstitutter.
Der er både fordele og ulemper ved at låne penge privat hos enten familie, venner eller kæreste. Fordelen er at man undgår oprettelsesgebyrer, og som udgangspunkt kan man låne til en lav rente. Samt kan man selv aftale indbyrdes, hvordan gælden skal afvikles. Det er dog vigtigt, at der bliver lavet et gældsbrev imellem de involverede parter. Det sikrer at parten der er udlåner får sine penge igen.

Et gældsbrev er ikke et langt dokument, med en masse paragraffer og lånebetingelser. Helt enkelt, så er det et stykke papir, hvor der står at A skylder B et givent beløb, og så har begge parter underskrevet papiret. Du kan hente skabeloner på et gældsbrev, eller du kan få hjælp af en advokat til at udforme det. Det du skal huske på er, at når begge parter har skrevet under, er dokumentet juridisk bindende på lige fod med aftaler fra f.eks. banker.

 

Fordele ved et gældsbrev

Det er som sagt nemt at lave et gældsbrev og det er gratis. Det vil sige det er ikke et krav at der er en advokat eller lignende autoritet indover. Dette kan dog være en fordel ved større beløb, da der her måske skal laves nogle punkter der skal opfyldes af låntageren.

Det er altid et følsomt emne at låne penge, og derfor kan det være svært at spørge familie eller venner om hjælp. En potentiel ulempe ved at låne fra familie og venner er, at der med lånet kan komme spørgsmål til, hvad pengene skal bruges til. Det er ikke altid spørgsmål man har lyst til at besvare.

Hos MiniFinans er det stort ligeså nemt og hurtigt at låne penge, når du er kreditvurderet, og du har godkendt lånet; har du pengene på din konto indenfor 48 timer. Du kan benytte vores låneberegner og finde ud af, hvor meget det koster for dig at låne til en ting du står og mangler lige nu.