Hvad er fradrag, og hvordan får jeg det?

Alle fradrag skal tilføjes i din forskudsopgørelse, og du kan og bør rette i denne året rundt. Det er en god ide at udfylde opgørelsen rigtigt allerede nu, så din årsopgørelse er klar til 1. maj. Så får du ikke et skattesmæk i foråret, ligesom du ikke har X-antal kroner stående, som du kunne have fået renter af, hvis de stod i banken i stedet for.

MiniFinans guider dig gennem skoven af fradrag

Bliver du også forvirret over, hvad du kan trække fra i SKAT? Så er du ikke den eneste. MiniFinans hjælper dig gennem fradragslabyrinten og får dig godt videre. Så kan du få udfyldt din forskudsopgørelse rigtigt og få de fradrag, som du har ret til.

Et overblik over typerne af fradrag

Skattefradrag er et beløb, der kan trækkes fra i personindkomsten, og som dermed er skattefrit. Det dækker over flere områder, som kan give dig et større rådighedsbeløb

Personfradrag (42.000,- kr.)
Trækkes fra din løn inden A-skat, når du er fyldt 18. Hvis du har en ægtefælle, kan denne bruge dit personfradrag, hvis du ikke bruger det hele.

Kørselsfradrag
Også kendt som befordringsfradrag. En kompensation for kørsel til og fra arbejde over 12 km. Udregnes ud fra afstand og hvor ofte du pendler. Udregn dit kørselsfradrag på skat.dk.

Beskæftigelsesfradrag
Alle i job har et fradrag på 6,95 % af lønnen (max 22.300,- kr.), automatisk beregnes af skat.

Rentefradrag
Dine renteudgifter giver fradrag, mens dine renteindtægter beskattes. Renter fra lån i banker, sparekasser, forsikringsselskaberne og realkreditinstitutter beregnes automatisk.

Andre fradrag
Inkluderer A-kasse, fagforening, håndværker (servicefradrag), tab ved salg af aktier, bundfradrag ved lejeindtægter, børnebidrag, dobbelt husførelse (samt leveomkostninger ved arbejde langt fra din bolig), remedier til arbejde (kurser, telefoni, IT, litteratur, kost, tøj m.m.) og ægtefællebidrag. Læs mere på skat.dk.

Fire skattebegreber – hvad betyder de?

  • Skat
    • Bundskat (5,83 %) og topskat (15 %) skiller ved indkomst over 389.900,-
    • A-skat trækkes ved almindelig løn og overførselsindkomst samt ved underholdsbidrag, kapitalindkomst, rente- og lejeindtægter. Indberettes af din  arbejdsgiver.
    • B-skat indberetter du selv, hvis din indkomst er honorar eller som erhvervsvirksomhed/freelancer.
  • AM-bidrag er 8 % der trækkes af din indkomst efter personfradraget, men før skat.
  • Sundhedsbidraget er 6 % der trækkes før skat og betales af alle danske lønmodtagere.
  • ATP: udregnes ud fra, om du er privat eller offentlig lønmodtager og ud fra forskellige satser. Beløbet deles med 1/3-del fra dig og 2/3-dele fra din arbejdsgiver

Har du brug for lidt ekstra, indtil dine fradrag er talt med?

Et forbrugslån er din vej til mere luft i økonomien. Det er en god løsning, hvis du har uforudsete udgifter, og hvis du ved, at du hurtigt kan indfri lånet. Det er din hjælp til at betale dine regninger nu, hvis du ellers først har råd om nogle dage eller måneder. Et lån hos MiniFinans er præcis lige så sikkert som at låne i banken – prøv vores låneberegner og se omkostningerne. Såfremt at du er godkendt til et lån, så kan vi overfører pengene straks til konto. Læs vores lånevilkår og lån nu – det er sikkert, hurtigt og nemt.