Din guide til forsikring – Få mest for dine penge

Det er en god ide at sørge for, at du er rigtig forsikret. Det gælder både dit hjem, dig selv, når du er ude at rejse og hvis du skulle komme til skade. Vi har samlet de vigtigste informationer til dig, så du er sikker på at du har de helt rigtige forsikringer. Læs vores guide og bliv klogere på forsikringer.

 

Derfor bør du have forsikringer

Det er vigtigt, at du sørger for at få de forsikringer som du har behov for. Når du har forsikringer, kan de give dig en tryghed og en vished om, at du er godt sikret hvis der skulle ske dig eller dine ting noget. Du kan se dine forsikringer som en investering i din tryghed og fremtid. De er et sikkerhedsnet, som du i sidste ende ikke vil være foruden. Er du ikke forsikret tilstrækkeligt, vil du ærgre dig hvis uheldet pludselig skulle være ude.

 

Find de bedste forsikringer

find forsikring

Hvis du er på udkig efter de bedste forsikringer på markedet, bør du indhente tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. På den måde kan du sammenligne forsikringsselskaberne tilbud og priser til netop dig. Du kan ofte presse forsikringsselskaberne, ved at informere dem om de tilbud du har indhentet for andre forsikringsselskaber på lignende forsikringer. De fleste forsikringsselskaber vil gøre meget for at få dig som ny kunde.

Man siger, at du som udgangspunkt bør tjekke op på dine forsikringer hvert andet år. Det skal du, fordi priserne på forsikringer kan ændre sig inden for kort tid. Kan du spare et betydeligt beløb om året ved at skifte forsikringsselskab, bør du overveje at gøre det.

 

Sådan sparer du penge på forsikringer

Prisen på forsikringer kan være svingende fra selskab til selskab. Du bør derfor altid sammenligne forsikringsselskabernes tilbud og priser med hinanden, før du tager den endelige beslutning. Det er selvfølgelig ikke kun prisen, der skal være afgørende for hvilke forsikringer du vælger. Dit behov er også en vigtig faktorer, som du skal have i tankerne i forbindelse med oprettelse af forsikringer.
Læs med og få 4 gode råd til dine forsikringer. Her finder du også endnu flere måder at spare penge på.

 

4 gode råd til dine forsikringer

 • Sørg for at samle dine forsikringer hos ét forsikringsselskab. Det er ofte en del billigere.
 • Undersøg om dit/dine forsikringsselskaber tilbyder deres kunder nogle fordele. Der er ikke nogen grund til at gå glip af fordele, hvis du er berettiget til dem.
 • Dine forsikringsbehov kan ændre sig med tiden. Flytter du, bliver gift eller får børn, bør du kontakte dit forsikringsselskab, da det kan påvirke din forsikring situation. På den måde er du dækket bedst ind, hvis der skulle ske dig eller andre noget.
 • Gem kvitteringerne på dine køb hvis du mister, får stjålet eller ødelagt for eksempel din computer. Det er vigtigt, at du kan dokumentere dit køb over for dit forsikringsselskab, men det bliver svært uden en kvittering. Gemmer du dine kvitteringer, er du bedre stillet hvis der skulle ske noget med dine ting.

  

Hvad er en ulykkesforsikring

En ulykkesforsikring er god at have hvis du kommer til skade. Har du anskaffet dig en ulykkesforsikring, får du erstatning hvis du kommer til skade. Hvis du får varige skader på kroppen efter en ulykke, hvor du mister en funktion i dele af kroppen, vil du med en ulykkesforsikring få udbetalt erstatning. Det er svært at sige hvor meget du kan få i erstatning, da det afhænger af hvilken forsikringssum du har.

Når du skal vælge ulykkesforsikring, skal du finde ud af hvor meget du vil betale for forsikringen, hvor meget mén grad den skal dække og hvilken forsikringssum du er interesseret i. Derudover skal du beslutte dig for, om den skal inkludere dækning af tandskade, og om den skal være udvidet, hvilket er en god ide hvis du for eksempel kører motorcykel eller dyrker visse former for ekstremsport.

Hvad er en indboforsikring?

Uanset om du bor til leje eller har købt din egen bolig, bør du have en indboforsikring. Den dækker alt fra vandskader og brand til indbrudstyveri. Det kan godt betale sig at investere i denne form for forsikring, da du ellers selv skal betale for de omkostninger der er i forbindelse med for eksempel en brand.

Når du skal finde ud af hvilken indboforsikring du skal have, skal du beslutte dig for et beløb du ønsker at forsikre dig for. Det afhænger selvfølgelig af hvad dine ejendele i hjemmet er værd. Hvis du for eksempel har værdier for 500.000 i hjemmet, er det en god ide at forsikre dit hjem for mindst 500.000 i tilfælde af indbrud, vandskade, brand mm. Du kan altid spørge dit forsikringsselskab til råds, hvis du er i tvivl om hvilket beløb du skal forsikre dig for.

Disse forsikringer bør du have

Som minimum bør du forsikre dig selv og dine ejendele. Det vil sige at du bør få en indbo- og ulykkesforsikring. Så er du sikret hvis der skulle ske dig eller andre noget. Det er også en økonomisk sikring for dig, så du ikke ender i en stor gæld, fordi du ikke forsikrede dig i tide. Har du en indbo- og ulykkesforsikring, har du sikret dine basale behov for forsikring. Dog skal du altid være opmærksom på, at der er forskel på hvilke forsikringsbehov den enkelte person har. Det er ikke sikkert at jeg har samme forsikringsbehov som du har. Derfor bør du altid spørge dit forsikringsselskab til råds, så du er bedst sikret i din hverdag.

 

Forskellige typer forsikringer

Der findes mange forskellige former for forsikringer. Vi har lavet en liste over de forskellige forsikringer der er på markedet:

 • Ulykkesforsikring
 • Bilforsikring
 • Indboforsikring
 • Husforsikring
 • Rejseforsikring
 • Scooter-/Knallertforsikring
 • Motorcykel forsikring
 • Fritidshusforsikring (sommerhus)
 • Veteranforsikring
 • Ejerskifteforsikring
 • Dyreforsikring

 

Forsikringer til unge og studerende

Er du i tvivl om, om det er vigtigt for dig at blive forsikret, er der kun et svar: ja. Forsikringer er vigtigt for alle at have, hvad end du er ung og studerende eller ej.
Unge under 21 år der stadig er hjemmeboende, er dækket af deres forældres forsikringer. I nogle tilfælde  kan du som ung under 21 år, også være dækket af dine forældres forsikringer som udeboende. Er det tilfældet for dig, bør du undersøge det inden du tegner en forsikring.

Som ung og studerende bør du undersøge markedet først, være på udkig efter studenter forsikringer da de er billigere, og overveje om du bør have forsikringer med lav selvrisiko. Jo lavere selvrisiko du vil have på dine forsikringer, jo dyrere bliver det for dig.

Forsikringer til personer registreret i RKI

Som udgangspunkt har forsikringsselskaber en lovmæssigt pligt til at tilbyde alle personer de basale forsikringer. Det gælder for eksempel ansvarsforsikring og forsikringer til hund og bil.
Dog må forsikringsselskaberne gerne kræve, at personer der er registret i RKI skal betale mere i forsikring. Det skyldes, at en RKI registrering signalerer til et forsikringsselskab, at de udgør en større risiko grundet deres økonomi og gæld.

Vær forsikret hvis du skader andre eller ødelægger andres ejendom

Hvis du kommer til at ødelægge andres ejendele ved et uheld, eller på anden måde er skyld i at en person kommer til skade, er det en god ide at have en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen dækker disse skader, så du slipper for selv at skulle have penge op af lommen. Har du en hest, hund eller en motorcykel bør du også overveje at anskaffe dig en ansvarsforsikring. Så er du dækket hvis uheldet skulle være ude. En ansvarsforsikring kaldes også for en ulykkesforsikring.

Dækker dine forsikringer ikke?

Dækker din forsikring ikke, eller har du ikke en forsikring? Så er der hjælp at hente. Hos MiniFinans kan du låne mellem 10.000 og 50.000 kroner til en fast lav rente. Vi har gjort låneprocessen så nem og hurtig som overhovedet mulig, så du kan føle dig i tryg i vores hænder. Tjek vores låneberegner og se hvad du kan regne med, når du låner hos os. Vi har ingen skjulte gebyrer og ubehagelige overraskelser.
Lån nu og betal pengene tilbage næste måned. Hos MiniFinans kan vi overfører pengene straks til din konto. Dette kan ske i alle ugens dage og i alle timer på døgnet.