GUIDE: Få styr på jule økonomien

Er du en stor tilhænger af julen, og ønsker du bare at få den bedste mulige jul? MiniFinans vil meget gerne hjælpe dig med at få din drømme jul! Vi ved nemlig, hvordan du let kan komme på afveje fra din julehygge på grund af økonomien. Så fremfor at du går denne dyre tid uforberedt i møde, så vil vi hellere have, at du går den glad og velforberedt i møde. Ved at få et lån hos MiniFinans, kan du nemlig få din drømme jul. Vær sikker på at din jul 2022 bliver den bedste nogensinde.

Jul er en god og hyggelig tid, som burde være uden økonomiske tanker!

Du går en tid med glæde i møde. Når du går ind i et center eller et supermarked, vil der være overfyldt med smagsprøver. Der bliver også spillet hyggelig julemusik, som nemt får dig i julestemning. Der bliver vist de samme julefilm år efter år, som du har så mange gode minder med. Hvad er der ikke at kunne lide?

Det er en dyr tid som meget hurtigt kan ødelægge din julehygge. Så nyd din jul i stedet! Det ønsker vi for dig, og derfor har vi lavet en guide til, hvordan du kommer økonomisk bedst igennem julen. Så gå julen igennem uden alt for mange røde tal på din konto.

8 tommelfingerregler for en stabil økonomi til jul

Din drømmejul kan blive til en realitet, du skal bare følge denne guide, som vi har udarbejdet til dig. Den vil være en stor hjælp til dig, der synes at julen ofte viser sig, at være dyrere end du kan håndtere. Så læs vores guide og undgå de grimme røde tal på din konto denne jul.

1. Optaktstiden til din jul

December er ofte en dyr måned at købe julegaver i, især hvis du venter alt for længe med at gå på indkøbsjagten. Det er derfor en god idé, at holde øje med tilbud på mulige julegaver i månederne op til December. For eksempel er en rigtig god dag at gå ud at handle elektronik ind ’Black Friday’. Black Friday er en dag, hvor mange butikker har store tilbud. Det er for det meste elektronik, men der er en del andre butikker, der også er kommet med på bølgen. Så hold øje med disse tilbud, det kan jo være, at du finder julegaver til en samlet besparelse på 20-30% bare på denne dag.

2. Få et klart overblik med en julekonto

I løbet af julen har du stadig alle de øvrige udgifter, som du også har i løbet af de øvrige måneder. Derfor kan det være klogt, at få spredt sine juleudgifter ud over flere måneder. Det kan du gøre ved at lave en konto, hvor du sender overskydende penge til. Det vil give dig et stabilt fundament, da du allerede har fået lagt et budget til julen, som du kan gøre brug af. Husk at når du køber julegaver, julepynt og generelt bare juleting at trække pengene fra denne konto. Hvis nu denne konto ikke kan strække sig til hele julen, er det en god idé at holde øje med, hvor meget mere du bruger. Så ved du nemlig hvor meget, som du skal lægge til side til næste jul.

3. Planlæg dit budget på forhånd

Det er en god idé at lægge sit budget på forhånd. Det kan du selvfølgelig altid selv gøre på en computer eller på et stykke papir. Der er dog kommet mange andre måder at hente hjælp til budgetplanlægning på. Et af dem er ved brug af budgetplanlægning applikationer. Disse finder du på din telefon, og du kan nemt og hurtigt inddele dine udgifter i nogle kategorier. For eksempel kan du inddele dine udgifter i disse udgiftskategorier.

  • Mad og drikkelse
  • Gaveindkøb
  • Julepynt
  • Dine juletraditioner og juleaktiviteter
  • Transport

Gør dit budget så realistisk som muligt for dig. For hvis du kommer til at sætte budgettet for stramt, vil din jul måske ikke føles helt som den skal. Men hvis du sætter for mange penge til side i denne tid, vil du måske ikke nyde tiden før julen.

4. Sammenlign priserne på dine juleindkøb

Der er mange udbydere på alt det, som du køber i julen. Det vil meget ofte resulterer i mange forskellige priser. Julegaverne behøver for eksempel ikke at blive købt i den eksakte butik, hvor du finder dem. Her kan det være en rigtig god idé, at undersøge hvor dyre julegaverne er i øvrige butikker. Det kan du gøre ved hjælp af prissammenlignings hjemmesiderne på internettet.

Du kan samtidig også spare mange penge på mad og drikkevarer på denne måde. Alt den julemad man køber kan blive en del billigere, hvis du i forvejen undersøger i hvilken butik, hvor det er billigst. Hvis en butik der er lidt tættere, som samtidig er lidt dyrere, skal du overveje om det er det værd, at køre det ekstra for at få dine kartofler billigere. Det er nok mest et problem, hvis du bor i nogle yderområder i Danmark. Hvis du derimod befinder dig i en storby, vil det være meget let at gå fra butik til butik og finde den billigste vare.

Husk at der specielt op til jul er mange falske internetbutikker der reklamere med urealistisk gode tilbud på mange forskellige vare, og annoncerne finder du oftest på sociale medier. Det kan f.eks. være mærkevare der stort set aldrig er på tilbud, som du pludselig kan købe til halv pris, det er oftest falsk. Tjek altid som siden du køber fra er reel, at alting står på korrekt dansk, medmindre du handler fra en udenlandsk webshop. På it-borger.dk har de lavet en længere guide til sikkerhed på internettet som er god at læse inden julehandlen for alvor går i gang.

5. Få styr på din elregning

Julen er en meget mørk tid i forhold til sollyset. Du står op og går på arbejde i mørke, og du kommer hjem, når der er mørkt. Det er meget trist, og der kommer ofte nogle ekstra lys-omkostninger til elregningen. Det er dog vigtigt at være bevidst om, hvor meget du har brug for. Der er nogen gange, at man ser et hus være fyldt udpyntet både udvendigt og indvendigt. Det er vigtigt, at du er bevidst om, hvor meget lys du behøver, før du synes, at det er hyggeligt. Du skal selvfølgelig ikke fjerne alt julelyset, hvis du er af den holdning, at julen skal indeholde alt det lys.

Det vil være en god idé, at slukke det lys i de værelser, hvor du ikke befinder dig. På denne måde kan du blive ved med at slukke for unødvendig brug af el. Derudover vil det være klogt at udnytte tiden under madlavning, til at kunne varme mest mulig på en gang. Så undgår du at have ovnene eller kogepladen tændt i længere tid end nødvendigt.

6. Den billige transport

Det kan hurtigt blive dyrt at skulle rejse over til familien i løbet af julen. Hvor mange penge ønsker du at bruge på at komme fra A til B i denne tid? Prisen på den offentlige transport hænger rigtig ofte sammen med, tiden som det tager. Så jo hurtigere dit transportmiddel er, vil det resulterer i at blive en dyrere tur for dig. Selvfølgelig er den dyreste måde at tage en flyver, men det kan også sjældent betale sig i et lille land som Danmark. Der er få lufthavne, så det vil være meget svært at undgå, at tage andet offentlig transport efter flyturen. Derudover vil den billigste måde være at finde en samkørsels mulighed. Der er mange i denne tid, der søger efter at køre sammen med nogen, da det vil være billigere. Så er der også tog og bus, som er de billigste offentlige transportmuligheder. Så vi anbefaler dig at finde en samkørsel makker.

7. Byg en festlig og billig ret til nytår

Nytår er lige rundt om hjørnet efter den dyre juletid. Det er uden tvivl en dyr aften, der følger en dyr tid. Ofte vil mange folk gerne gøre meget ud af denne dag, da det er starten på et nyt år. En stor del af denne aften er middagen, hvor tendensen er en dyr middag. Der er dog ingen grund til, at du skal købe ind til så dyr en middag. Der findes mange retter, som er festlige, der stadig smager som en nytårsaftensret skal smage. Så sæt dit madbudget og find ud af hvilken festlig ret, som du har lyst til at lave. Internettet byder på mange af disse retter, ellers kan du også gå i dit kreative hjørne og finde på en ret selv.

8. Den dyre fyrværkeri

Fyrværkeri er meget dyrt, i forhold til hvor længe det varer. Det kan være med til at gøre din nytårsaften rigtig dyr. En god idé når du tager ud og skal købe fyrværkeri, er at du sætter dig et budget. For hvis du ikke har lagt et budget, til det du ønsker at bruge på fyrværkeri, vil du ofte gå derfra med en lidt for let pengepung. En anden god idé er, at lade vær med at gå efter de store titler som årets største raket osv. Denne slags fyrværkeri plejer ofte at være dyrere, end det øvrige fyrværkeri som udbyderne sælger. For helt at undgå at bruge penge på det, kan du også bare se på dine naboers fyrværkeri. Det er næsten umuligt på nytårsaften i Danmark, at være udenfor en dør uden at se fyrværkeri på himlen. Så du skal beslutte med dig selv om, hvorvidt du synes, det er det værd at betale for fyrværkeri, når du kan se på naboernes.

Få økonomisk hjælp til din jul hos MiniFinans

MiniFinans vil meget gerne vise dig, at vi står bag dig i julen. Du kan låne mellem 10.000 og 50.000 kroner med en fast lav månedlig rente. Så når du ikke føler, at du er økonomisk klar til at kunne holde jul, vil MiniFinans altid gerne hjælpe dig med din økonomi. Du finder vore hurtige og uforpligtende ansøgningsformular i toppen af denne side. Så kan du få din drømme jul med hjælpen fra MiniFinans. Når du tager et lån hos os, så vil du efter en godkendt ansøgning kunne se pengene på din konto efter få minutter. Dette kalder vi en straksoverførsel, og ved hjælp af vores straksoverførsel vil du kunne få pengene i alle ugens dage, også selvom det er jul.