Guide til enlig forsørger

Her er en guide til enlig forsørger, som er i tvivl om hvilke muligheder man har for at få økonomisk støtte? Som enlig forsørger skal du leve op til specifikke krav, for at være berettiget til støtten. Vil du gerne blive klogere på reglerne og vide mere om dine muligheder, når du er enlig forsørger? Så læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan få en bedre økonomisk situation som enlig forsørger.

Din guide til enlig forsørger

Du betegnes som en enlig forsørger, hvis du er enlig med børn og ikke har en samlever, eller på anden måde indgår i et forhold med en person, som deltager i din husførelse. Du anses ikke for at være enlig forsørger, hvis du har en samlever, fordi du dermed økonomisk set har flere penge til rådighed. Venter du et barn, eller er forælder i forvejen, er du berettiget til økonomisk støtte fra barnets anden forælder, eller i visse tilfælde det offentlige. Hvilken støtte du er berettiget til, afhænger af din indkomst og antallet af børn i husstanden.

Guide til enlig forsørger med økonomisk støtte

Det kan være en udfordring, at få økonomien til at hænge sammen som enlig forsørger. Det er dyrt at have børn, og det kan komme som en overraskelse for de fleste, hvor mange penge det egentligt kræver. Danske forældre, der er enlige forsørgere, kan få økonomisk støtte så de alligevel kan få økonomien til hænge sammen. Den økonomiske støtte, til enlige forsørgere, har til formål at kompensere for de fordele, som samlevende og gifte har. Har man en partner man lever sammen med, eller er gift, er man to om at dele husstandens udgifter og gøremål. Om du er berettiget til at få støtten eller ej, skal du først undersøge. Derfor har vi lavet en guide til enlige forsørgere, så du nemt kan få overblik over, hvad det kræver.

Hvilke økonomiske forhold påvirker din støtte?

Indgår du i et forhold, eller bor sammen med en partner, har det indflydelse på hvilken støtte du kan få. Her vurderes der om, du har en fælles husførelse eller ej. Har du det ses det som, at du har økonomiske fordele ved at have en partner. Fordelen er, at I i fællesskab kan betale de udgifter I har. Det gælder både til faste udgifter såsom husleje, telefon og internet, og andre udgifter til dagligt forbrug.

Får du praktisk hjælp i din hverdag, har det også indflydelse på, hvilken støtte du er berettiget til. Bor du ikke sammen med en partner, men din partner hjælper dig med blandt andet husligt arbejde, at hente og bringe dine børn og handle ind, vil det have betydning for hvilken støtte du kan få udbetalt. I den situation anses du for, at have samme fordele som gifte eller samlevende, og det vil derfor have indflydelse på støtten.

Sådan ansøger du om økonomisk støtte: Guide til enlige forsørger

Det er forholdsvis simpelt at ansøge om økonomisk støtte. Når du skal ansøge om støtte, skal du bruge følgende link. Her kan du ansøge om børnetilskuddet til enlige. Når du er kommet ind på siden, skal du logge ind med dit NemID. Herefter bliver du guidet igennem en ansøgning, hvor du skal angive forskellige relevante oplysninger.

Du kan også se en nem og hurtig mulighed hos os. Du kan ansøge om 50.000 kr. og har helt op 60 måneder til at betale af. Vi har en lav fast rente og vi har ingen skjulte gebyr.


Tilskud til enlig forsørger

guide til enlig forsørger

Er du enlig forsørger, skal du være opmærksom på, at der findes 3 forskellige former for støtte. Hvilke ydelser du kan få, afhænger af hvilken situation du og din familie står i. Du kan se de 3 ydelser neden for:

Børne- og ungeydelse
Denne ydelse kaldes også for børnepenge. Udbetalingen kommer fra det offentlige og udbetales automatisk til både enlige og familier med børn. Det er en måde at hjælpe børnefamilier på, så de har penge til blandt andet bleer, mad, tøj, fritidsaktiviteter og institution.

Børnetilskud
Der findes to slags børnetilskud; det ordinære tilskud der udbetales pr. barn i husstanden og et ekstra tilskud, som udbetales til husstanden uanset om der er ét eller flere børn. Du kan ansøge om tilskuddet hvis du er enlig eller er studerende med barn/børn.

Børnebidrag
Børnebidrag er dét beløb, som den ene forælder skal betale til den forælder der har forældremyndigheden.

Vil du ansøge om ét eller flere af ydelserne, foregår det på Borger.dk.

Hvilke krav er der til enlige forsørgere for at få økonomisk støtte?

For at kunne få udbetalt økonomisk støtte skal du og dit barn opfylde følgende krav:

 • Dit barn skal være under 18 år
 • Skal være bosat i Danmark
 • Barnet må ikke være forsørget af det offentlige
 • Den forælder der har forældremyndigheden over barnet, skal være fuldt skattepligtigt i Danmark
 • Du skal selv bo i Danmark
 • Du skal have boet eller arbejdet i Danmark i mindst 6 år inden for de sidste 10 år

Der findes dog særlige forhold, som kan have indflydelse på om du er berettiget til ydelserne eller ej. Det kan eksempelvis være, hvis kommunen har truffet en afgørelse om at et forældrepålæg ikke er overholdt, eller hvis pligten til sprogvurdering ikke er overholdt.

Andre bidrag og tilskud til enlig forsørger

Der er andre tilskud du kan ansøge om, når du er enlig forsørger. Det er for eksempel tilskud til betaling af daginstitution, støtte til særlige begivenheder i dit barns liv, boligstøtte og forsørgertillæg. Er du interesseret i at vide mere om disse tilskud, kan du se alle tilskud og bidrag på Borger.dk. Du kan også læse med her og blive klogere på nogle af de forskellige tilskud.

Gratis friplads i daginstitutioner

Du har mulighed for at ansøge om en friplads i en daginstitution til dit barn, hvis du er enlig forsørger. Det afhænger af din indkomst. Er din indkomst forholdsvis lav, kan du få et tilskud ordineret af kommunen. Tilskuddet kan både være en del af de udgifter du har til daginstitution eller tilstrækkeligt til at betale hele udgiften. Er du interesseret i at undersøge det nærmere, kan du via din kommunes hjemmeside finde en friplads beregner. Det er Udbetaling Danmark der står for, at udbetale støtten.Sker der ændringer i din økonomi, og du får tilskuddet, skal du informere Udbetaling Danmark om det. Du kan selv rette dine oplysninger hos Udbetaling Danmark.

Få boligstøtte som enlig forsørger

Mange borgere i Danmark er berettiget til at få boligstøtte. Er du enlig forsørger er der stor chance for, at du kan få boligstøtte, hvis du bor du til leje. Bor du alene med dine børn, bliver din støtte højere, da du derved selv skal stå for alle udgifterne. Din boligstøtte bliver beregnet ud fra, hvor meget du betaler i husleje, hvor stor din lejlighed er og hvilken indkomst og eventuel formue du har. Du kan beregne hvor meget du kan få i boligstøtte, og ansøge om din boligstøtte, på Borger.dk.

Guide til enlig forsørger der mangler økonomisk hjælp

Vi ved at økonomien kan være stram, når man er enlig forsørger til ét eller flere børn. I den forbindelse kan det være en god ide, at lægge et budget. På den måde kan du få overblik over din økonomiske situation. Det kan også give dig en større indblik i hvilke udgifter og indtægter du har, så du ved hvor du eventuelt kan spare penge.
Er du enlig forsørger, og mangler penge nu og her? Så kan du låne op til 50.000 kroner hos MiniFinans. Det eneste du skal gøre er, at udfylde vores ansøgningsformular som kun tager få minutter. Det er både nemt og hurtigt at ansøge om et lån hos os, og du modtager allerede pengene på din konto indenfor få minutter. Ved hjælp af vores straksoverførsel, så kan du få et lån i alle ugens dag også i weekenden.


Oftede stillede spørgsmål om enlig forsørger

Hvornår er man enlig forsørger?
Du betegnes som en enlig forsørger, hvis du er enlig med børn og ikke har en samlever, eller på anden måde indgår i et forhold med en person, som deltager i din husførelse.

Hvilke krav er der til enlige forsørgere for at få økonomisk støtte?
Disse krav skal opfyldes:
Dit barn skal være under 18 år
Skal være bosat i Danmark
Barnet må ikke være forsørget af det offentlige
Den forælder der har forældremyndigheden over barnet, skal være fuldt skattepligtigt i Danmark
Du skal selv bo i Danmark
Du skal have boet eller arbejdet i Danmark i mindst 6 år inden for de sidste 10 år

Hvad hvis jeg ikke kan få økonomisk støtte?
Du har altid en mulighed for at få en form for økonomisk støtte. Du kan ansøge om 50.000 kr. og har helt op 60 måneder til at betale af. Vi har en lav fast rente og vi har ingen skjulte gebyr.

0 thoughts on “Guide til enlig forsørger

 • Jeg er gift men min ægtefælle har bopæl i tyrkiet, han har intet arbejde pt nu men søger…

  Kan jeg så får tilskud til mine børn???

  • Hej,
   Jeg er en 35 årige kvinde som overvejer at få et donorbarn.
   Har et donorbarn lige vilkår/rettigheder som ét født med “kendt” far?
   Altså kan jeg få børne og ungeydelse, og børne tilskud?
   På forhånd tak.

   Mvh. Lea

   • Michael says:

    Hej Lea

    Når man som enlig får et donorbarn, så har man mulighed for at søge om det, der hedder “særligt børnetilskud”. Det særlige børnetilskud erstatter børnebidraget fra den biologiske far.

    Du kan søge om dette inde på borger.dk

    Hvis et børnetilskud ikke skulle være nok, så har du muligheden for at ansøge om et lån hos os.

    Mvh.

Comments are closed.