I er blevet enige om, at I skal tilbringe resten af jeres liv sammen. Nu kommer I til den sjove, men svære disciplin: planlægningen af brylluppet. Medmindre I gerne vil have en hurtig borgerlig vielse på rådhuset, så er der mange ting der skal tages hensyn til når det kommer til planlægningen af jeres bryllup. Det skal jo allerhelst blive én af de bedste dage i jeres liv, fejret med de mennesker som I holder mest af.
Få råd til planlægning af bryllup
Der er mange steder, hvor I kan søge og få inspiration til jeres drømmebryllup. Måske har I selv været til et bryllup hos familie eller venner, hvor i tænkte “det her ville være lige os”. Den bedste måde at lave en god planlægning af jeres bryllup på, er ved at skrive og lave en god tjekliste. På den måde holder I overblikket over, hvad I skal have styr på,og I kan med et større overblik lave et budget, der kan blive overholdt.
Når brylluppet planlægges, kan der opstå uforudsete udgifter – MiniFinans kan hjælpe dig
Det er aldrig til at vide, hvad drømmebrylluppet ender med at koste. Det gennemsnitlige bryllup ligger omkring 52.600 kroner. Hvilket betyder samtidig, at I både kan bruge 15.000 kroner eller 170.000 kroner, når I skal fejre kærligheden. Men hvad gør I, når I glemte at købe velkomstdrinks, hyre fotografen eller tjekke hvad en brudebuket faktisk koster? Det giver altid mest mening, at lægge en plan og lave et budget. Især når det handler om så stor en fest som et bryllup, et jubilæum eller runde fødselsdage. Sandheden er bare, at der næsten altid vil dukke uforudsete udgifter op, når I skal huske på så mange ting. Det vigtigste på jeres store dag er i sidste ende, at I ikke mangler noget, og kan føle jer afslappede og glade.
Hvad koster et bryllup?
Først skal I vurdere, hvad I forventer af et bryllup.
- Mange unge vælger et bryllup på budget, hvor maden delvist er hjemmelavet, tøjet købt billigt og lokationen er holdt lav på udgifter. Sandheden er dog, at de fleste drømmer om det store bryllup.
- Mange glemmer, at maden er en betragtelig post i budgettet, der kan svinge fra 300 kroner til flere tusinde kroner. Tøj og sko til brudgommen ligger også gerne på 6000 kroner. Og hvad gør I så, når pengene er sluppet op?
- Efter brylluppet følger flere udgifter. Invitationer og takkekort løber gerne op i 2600 kroner. Og måske skal I også på bryllupsrejse?
Kan du næsten høre klokkerne ringe, men mangler du ringen?
For mange bliver brylluppet hurtigt lidt dyrere, end budgettet var sat til. Særligt vielsesringe, tøj og mad kan være dyre poster, der kan presse budgettet. Da vielsesringene er noget, som I skal se på resten af jeres liv og står som et symbol på noget særligt vigtigt og unikt, er det for de færreste et sted, man vil spare. Men de små fine smykker er dyre. Gulds værdi svinger og kan indimellem blive meget, meget dyrt. Der er derfor forskellige muligheder at komme rundt om udfordringen. Det er dog de færreste, der kan genbruge bedstemors arving, og de fleste må ud i butikkerne og kigge.
Hvilke priser kan vi forvente?
Ringe kommer i alle prisklasser, og det er sådan set dig selv, der sætter smertegrænsen. Fra nogle hundrede kroner og op efter. De fleste plejer dog at betale mellem et par tusinde og op til omkring 15.000 kroner. Nogle vælger også at lade ringens værdi stige i løbet af årene. For eksempel ved at der kommer en ny sten i, for hver milepæl der kommer i ægteskabet; for eksempel en for hvert barn, og hvad man ellers ser som et dyrebart minde.
Hvad skal vi kigge efter i vielsesringe?
De kommer i alt fra platin (som det dyreste) og over i titanium (det allergivenlige valg), og en række andre metaller. Der er sørget for enhver smag, og der er mange måder at lave en vielsesring på. Nogle smelter arvestykkerne om, nogle sætter en sten i forlovelsesringene, nogle vælger en tatovering eller en anden type smykke. Der er ingen rigtige måder – det handler om at finde det, der føles rigtigt for jer.
MiniFinans hjælper med de små udgifter
Det er selvfølgelig bedst, hvis I har en opsparing til jeres bryllup. Men til så stor en fest som et bryllup, kan budgettet hurtigt skride.
Her hjælper MiniFinans gerne med et kortvarigt lån. Det kan betyde en stor del for jeres oplevelse af brylluppet at i har et ekstra økonomisk råderum. Hos MiniFinans kan I låne mellem 10.000 og 50.000 kroner. For de penge kan I hyre en ekstra musiker til et festlige indslag, eller I kan købe ekstra dekorationer. Det hele er op til jer, da det er jeres dag og vi stiller ikke spørgsmål til hvad de skal bruge på.
Lån til drømmen
Det er ikke ualmindeligt, at lave et forbrugslån til bryllupper, men hvis det drejer sig om små poster til forglemmelser, kan det være en omstændig omgang. Her kan MiniFinans hjælpe dig med en mere overskuelig proces, hvor I kan låne til her-og-nu-udgifterne. Er I generelt i tvivl om jeres budget til brylluppet. Vil der dog altid være hjælp at hente, hvis jeres budget er stramt. Hos MiniFinans kan I låne til det, I mangler lige nu og her, uden at vi blander os i formålet. Prøv låneberegneren og se, om vi kan hjælpe jer godt videre. Såfremt at du er godkendt til et lån, så udbetaler vi straks til din konto og indenfor få minutter vil du kunne se pengene.