Find det bedste og billigste bredbånd

Der er mange bredbåndsudbydere på markedet, og det kan derfor være svært at gennemskue hvilket internet du skal købe. Derfor har vi lavet en guide til dig, så du kan finde ud af om du skal have bredbånd, hvordan du finder det bedste og billigste bredbånd og andre vigtige informationer. Læs med her og bliv klogere på bredbånd, så du er bedre stillet når du skal finde ud af hvilken bredbåndsløsning der er bedst for dig.

Hvad er et bredbånd?

Et bredbånd er en internetforbindelse, som er tilkoblet en router. Routeren skal du tilkoble i hjemmet, så du kan få adgang til internet. Stort set alle danskere får på det ene eller andet tidspunkt brug for en bredbåndsforbindelse. Vi bruger internet flere gange om dagen – også uden at tænke over det. Vi bruger det for eksempel hvis vi skal holde styr på vores økonomi, når vi skal kontakte offentlige myndigheder eller arbejde hjemmefra. Derudover er der selvfølgelig også mange der holder sig opdateret på nyheder.

Det skal du være opmærksom på når du køber bredbånd

Det er svært at finde ud af, hvilket internet der passer bedst til dig og dine behov. Der er forskel på at bruge bredbåndsforbindelsen til at streame musik og film, spille online eller til at læse nyheder og søge lidt på internettet. Hvilket bredbånd du skal vælge, afhænger af hvilket behov du har. Derfor bør du først være opmærksom på, hvilket behov du har, da du derved har lettere ved at finde det bredbånd der er bedst til dig. Når du skal købe et bredbånd skal du, med udgangspunkt i dit behov, vælge en hastighed på bredbåndsforbindelsen.

Find det billigste bredbånd

Hvis du gerne vil finde den billigste bredbåndsforbindelse, kan du med fordel vælge at sammenligne de forskellige udbydere af bredbånd. Der findes mange sammenligningsportaler, der kan liste de bredbåndsudbydere op, som opfylder de kriterier som du har.
På de fleste sammenligningsportaler, skal du vælge en minimum og maksimum download hastighed. Derudover kan du vælge et maksimum beløb du vil betale hver måned. Herefter vil du få en liste over de bredbåndsudbydere, som lever op til de kriterier du har til din bredbåndsforbindelse. På den måde kan du lettere finde det billigste bredbånd.

find det billigste bredbånd igennem Minifinans.dk

Sådan vælger du dit bredbåndsabonnement

Bredbåndsudbydere har flere forskellige abonnementer, og det kan være svært at vælge hvilket abonnement der passer bedst til dig og din husstand. Derfor bør du overveje:

 • Hvad bruger du dit internet til?
 • Hvor mange bor i husstanden og har alle samme behov?
 • Skal du bruge samme hastighed i download og upload?
 • Skal du have almindeligt internet via kabel netværk eller skal det være mobilt?

Brug sammenligningstjenester til at finde det billigste abonnement på dine faste udgifter. Har du f.eks. det billigste internet du kan få på din adresse? Du kan f.eks. sammenligne priser på bredbånd på bredbånd.dk, og se om du har den billigste løsning. Selv en besparelse på 100 kr. om måneden kan gøre en kæmpe forskel.

Hvilket bredbånd skal du vælge?

Er du i tvivl om hvilket bredbånd du skal vælge, kan du på sammenligningsportalerne ofte vælge hvor mange brugere I er i husstanden og hvad du/I vil bruge internettet til.

Hvad bredbåndet skal bruges til, er ofte delt op i:

 • Streaming af film og serier
 • Streaming af musik
 • Online spil
 • E-mail, arbejde og studie

Vil du bruge bredbåndsforbindelsen til mere end en af de ovenstående ting, vælger du blot flere. Herefter vil du få præsenteret en liste af bredbåndsudbydere der passer til de behov du eller din husstand har.

Hvad med mobilt bredbånd?

Et mobilt bredbånd er anderledes end en almindelig bredbåndsforbindelse. Et mobilt bredbånd er et USB-stik, som du sætter i din computer og derved kan få internet på din computer.

Det smarte ved en mobilt bredbånd er, at du kan tage USB-stikket med dig, og derfor ikke er afhængig af at kunne finde WiFi. Du har dermed altid internetforbindelse, og det kan for nogle være en bedre løsning, fordi det er fleksibelt.

Kombiner bredbånd og tv og spar penge

Hvis du slår dit internet og tv-pakke sammen, og dermed vælger én udbyder til begge løsninger, er der mange penge at spare. Når du er på udkig efter en bredbåndsforbindelse, bør du derfor først kontakte det sted du har tv-pakke. Måske kan de tilbyde dig en god bredbåndsløsning, fordi du er kunde i forvejen.
Vi vil dog stadig opfordre dig til, at undersøge markedet inden du tager den endelige beslutning.

Vælg udbyder og lav en hastighedstest

Det er ikke alle bredbåndsudbydere, der har mulighed for at tilbyde bredbåndsforbindelser i alle områder. Derfor kan du på låneudbyderne hjemmeside indtaste dit postnummer og din adresse, og få information om det kan lade sig gøre at få bredbånd på din adresse. Det er helt gratis at tage disse form for tests. Når du har valgt din internetudbyder, så er det en god idé at lave en hastighedstest. Denne test kan du tage her og den er helt gratis.

Undersøger du dette i forvejen, spilder du ikke din tid på at se nærmere på en bredbåndsudbyder, der alligevel ikke kan tilbyde dig bredbånd og du undgår dem som leverer en langsom hastighed.

Sådan får du det billigste bredbånd

Sker der ændringer i dit bredbåndsbehov, det kan være at I bliver færre personer på adressen eller at du bruger bredbåndet mindre, bør du undersøge om du skal ændre din bredbåndsforbindelse. Det kan for eksempel være, at du skal have mindre hastighed. Får du brug for en mindre bredbåndshastighed, kan du spare penge på din bredbåndsforbindelse. Derfor er det altid værd at være opmærksom på det behov du har i forbindelse med dit bredbånd.

Priserne på bredbånd kan være svingende, så det er en god ide at du holder dig opdateret på de forskellige udbyders priser. Der kan nemlig være mange penge at spare, hvis du holder øje med priserne, og skrifter udbyder hvis du finder et billigere bredbåndsløsning.

Hvor hurtig en bredbåndsforbindelse kan jeg få?

Der er flere faktorer der har betydning for hvor hurtig en internetforbindelse du kan få. Hastigheden på dit bredbånd kan variere alt efter hvor i landet du bor og hvilken udbyder og løsning du har valgt. Du kan få en bredbåndshastighed fra fra 2 Mbit til over 1000 Mbit. Hvilken hastighed du skal have, afhænger af hvilket internet behov du har. Neden for har vi lavet en kort oversigt over hvilke Mbit der dækker hvilke behov:

 • 0-25 Mbit: Hvis du vil surfe på nettet og har et mindre behov for at streame.
 • 0-50 Mbit: Hvis du gerne vil streame og ikke vil dele din hastighed mange andre.
 • 0-100 Mbit: Hvis du bor i en husstand med flere personer der gerne vil surfe på nettet og streame film og musik.
 • 0-300 Mbit: Hvis du bor i en større husstand hvor alle personer kan surfe på nettet og streame film og musik i god kvalitet.
 • 0-1000 Mbit: Hvis din bredbåndsforbindelse ikke kan blive hurtig nok. Med 1000 Mbit kan du downloade store filer hurtigt og streame musik og film i topkvalitet.

Sådan sparer du penge på bredbånd

Skal du til at købe eller skifte internet, skal du være opmærksom på at de fleste bredbåndsudbydere har et oprettelsesgebyr på bredbånd til nye kunder. Oprettelsesgebyret kan ligge på alt fra 199 til 898 kroner, hvilket kan være et stort beløb at betale. Det kan derfor ikke altid betale sig, at købe eller skifte bredbåndsforbindelse til en udbyder der er lidt billigere, hvis du alligevel ender med at betale et stort oprettelsesgebyr.

Når du skal finde et bredbånd, bør du undersøge om udbyderen har en bindingsperiode. Mange bredbåndsudbydere har en bindingsperiode på 6 måneder, og det kan for nogle være mindre tiltalende.

Tips til en hurtigere bredbåndsforbindelse

Din hastighed og bredbåndsforbindelse er afhængig af, hvor i hjemmet du placerer din router. Vi har lavet fire gode råd til, hvordan du kan få en bedre bredbåndsforbindelse. Læs dem nedenfor.

 • Placer din router så højt som muligt
 • Sørg for, at din router ikke er gemt
 • Placer ikke din router i køkkenet
 • Sørg for, at du ikke placerer routeren i nærheden af andet elektronik

Et ekstra skub til økonomien?

Det kan sommetider være svært, at få det hele til at køre rundt. Dette kan skyldes de mange udgifter man, sommetider kan bredbåndet være en del af grunden. Men her hos Minifinans.dk vil vi gerne hjælpe dig til økonomisk frihed. Du kan låne op til 50.000 kr. og få pengene udbetalt indenfor 1-2 bankdage. Dette gælder i alle ugens 7 dage. Så hvis du har brug økonomisk frihed eller en ny telefon, så kan vi hjælpe dig og vi blander os ikke hvad du bruger pengene til. Vi står til rådighed 24/7.