Din GUIDE til bilforsikring

Det er lovpligtigt at have en bilforsikring i Danmark. Så når du skal ud at finde din første bilforsikring eller bare en ny, kan du have mange spørgsmål. Det føles nemlig som en labyrint, at skulle finde rundt i alle de forskellige bilforsikringer, der findes. Hos Minifinans vil vi meget gerne hjælpe dig på vej med en ny bilforsikring til dig.

Det gør vi ved at besvare de ofte stillede spørgsmål. Det kan f.eks. være ”Hvad er en kasko- og ansvarsforsikring?” eller ”hvordan får jeg den billigste forsikring”. I denne guide viser vi dig rundt i de forskellige tilvalgsforsikringer, og hvilke ting som du skal holde øje med.

Hvorfor er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, og hvornår skal du have en bilforsikring?

Når du køber en bil, er det vigtigt for din økonomi at kigge på, hvor meget en bilforsikring vil koste dig. I Danmark er det lovpligtigt, at du har en ansvarsforsikring. Denne forsikring dækker skader, som du laver på biler, personer og ejendomme, når uheldet sker for dig.

Det kan ofte allerede betale sig for dig at tilkøbe dig en kaskoforsikring, hvis din bil er over 25.000 kroner værd. Kaskoforsikringen indeholder en dækning på de skader, der sker på din egen bil. Det svære ved at finde den rigtige forsikring er alle kontraktvilkårene, og hvilket prisområde du skal lede efter. Det dybdegøres herunder i punktform, der gennemgår 8 tommelfingerregler for din bilforsikring.

1.Hvad er en delkaskoforsikring?

Er du i det tilfælde, at du har en bil, der ikke kører specielt meget, og som ofte bare holder stille? Det kan være, at du kun kører rundt i den om sommeren? Så kan det være klogt at få skaffet dig en delkaskoforsikring. Denne forsikring vil dække alle de skader, som sker på din bil, når du ikke kører i den. Så hvis den holder parkeret, og den bliver påkørt af en anden, bliver du dækket. Det kan også være, at noget falder ned på den, så vil du også være dækket. Med denne er du i hvert fald dækket imod alt, der sker med din bil, når den er parkeret derhjemme.

2. En førerulykkesforsikring dækker nogle steder, hvor kasko- og ansvarsforsikring ikke gør

Det kan ske, at du havner i en situation, hvor der ikke er andre billister indblandet. Her vil din kasko- og ansvarsforsikring ikke dække skaderne på din bil. Der kan du derimod lave et tilvalg med en førerulykkesforsikring. Førerulykkesforsikringen vil dække dig, hvis du er i et ’solouheld’. Så hvis du kører galt på grund af glatte veje, vil forsikringen dække dig.

3. Få en vejhjælpsforsikring så bliver du hurtigt serviceret på farten

Der er mange ting, som en vejhjælpsforsikring hjælper med, når du er på farten. Det kan være, at du har brug for brændstofudbringning, hjulskift, punktering, starthjælp eller låseservice. Der vil din vejhjælpsforsikring dække, hvis det hænder for dig at skulle gøre brug af nogen af disse serviceringer. Det kan dog også ske, at din bil ikke kan køre længere. Her vil vejhjælpen ofte tage bilen og 2 passagerer med til et værksted. Så ønsker du at få hurtig vejhjælp af din forsikring, vil vejhjælpsforsikringen være din løsning. Prisen på denne type forsikring vil afhænge af alderen på din bil.

4.Vigtigt at finde flere tilbud på din mulige bilforsikring

Det er utrolig vigtigt, at kigge på flere bilforsikringer fra forskellige udbydere. Det kan for eksempel være, at du har et barn, som også skal dækkes, når han/hun kører i din bil. Her dækker nogle forsikringsudbydere det ikke, imens andre gerne vil hjælpe dig. Der er en masse små detaljer, der kan give dig den perfekte bilforsikring. Derfor er det vigtigt at kigge på sammenligningshjemmesider, så kan du finde den bedste bilforsikring til dine behov. Du skal heller ikke gå efter den dyreste forsikring, for den billigere bilforsikring kan være bedre for dig. Det afhænger nemlig meget af dig og dine behov fremfor prisen. Du kan også altid selv kontakte bilforsikringsselskaber, så kan de tilbyde dig en forsikring, der matcher dine behov. Du skal derfor undgå kun at kigge på én udbyder, og i stedet få samlet flere udbyderes tilbud sammen. Så finder du den bedste forsikring til dine behov.

5. Husk at læs dine forsikringsvilkår og dækningsvilkår godt igennem

Det er altid meget vigtigt at læse alle vilkårene igennem på de ting, som man skriver under på. Det gælder også i en bilforsikring. En vigtig del er, at du er bevidst omkring, hvad din bilforsikring dækker. Denne del hører inde under dækningsvilkår og kan fortælle dig hvad, hvor og hvem forsikringen dækker. Derudover er forsikringsvilkårene vigtige. De fortæller nemlig dig, hvad du skal gøre, når du kommer ud for et uheld. Der vil også stå ting med småt, som du måske ikke lige undrer dig over, første gang du læser kontrakten. Her vil det være en god idé, at du læser den igennem en ekstra gang, eller at du får en anden til også at læse den igennem.

6. Få en tryg bilforsikring for dig – Tjek kundeanmeldelser af selskabet

Du overvejer måske en Topdanmark bilforsikring eller en Alka bilforsikring? Det kan være meget svært med så mange forskellige bilforsikringsudbydere, men det er rigtig vigtigt at finde den rigtige bilforsikring for dig. Når du skal finde det rigtige selskab, er det en god idé at tjekke op på udbyderens kundeanmeldelser. Du har helt sikkert også noget familie eller nogle venner, der har en bilforsikring. Det vil også være klogt at spørge dem til råds, om hvordan de føler, at deres forsikringsselskab er. Derudover findes der også kundeanmeldelsessider på internettet til bilforsikringer. Så husk at spørg både dine venner og familie til råds og undersøg selskaberne over kundeanmeldelsessiderne også. Her vil både servicen og skadesbehandlingen være kundeanmeldt. Det vil give dig et godt bredt syn, på kundernes vurdering af selskabet.

7. Billigste bilforsikring over 25 år? Selvrisikoen betyder en del for dig

En selvrisiko er det, som du selv skal betale, hvis du kommer ud for et uheld. Hvis du har en selvrisiko på 4.000 kroner, og du kommer ud for et uheld, der koster 18.000 kroner. Vil du stå til at betale 4.000 kroner, mens din forsikring betaler de resterende 14.000 kroner. Derfor lyder det rigtig godt at have en lav selvrisiko, men det kan hurtigt blive det modsatte. Hvis du er en person, der ikke har fået en skade på din bil i flere år, vil den billigste bilforsikring være den, der har en høj selvrisiko. Det er grundet, at din månedlige udgift til din bilforsikring falder, hvis du har en høj selvrisiko. Derimod bliver din månedlige betaling til forsikringen højere, hvis du har en lav selvrisiko. Så du skal afgøre med dig selv, om det kan betale sig for dig, at du har en lav eller høj selvrisiko.

8. Kan det betale sig med en samlet forsikringspakke hos én udbyder?

Det vil være klogt at undgå udbydernes forsikringspakker. Man tænker, at det ofte vil være billigere med en stor forsikringspakke. Derimod viser undersøgelserne, at din forsikringsomkostninger bliver dyrere, hvis du samler dem til en pakke. Hvis du har en samlet forsikringspakke, kan det være en idé for dig, at du anmoder om at skille din bilforsikring væk fra pakken. Så får du nemlig et overblik over prisen af din bilforsikring, og du kan nemt sammenligne prisen med andre udbydere. Så hvis du har én forsikringspakke eller får én tilbudt, skal du være rigtig opmærksom på, om det kan betale sig. Prøv at samle din egen pakke fra forskellige udbydere og få den til at indeholde det samme, som den pakke du i forvejen har, og se hvilken der er billigst. Så kan du selv vælge, om du ønsker det hele samlet eller skilt ad.

Bonus Info: Anciennitet

Hvad betyder anciennitet? Overordnet betyder det, en persons erfaring. Mange bruger anciennitet indenfor arbejdsmarked, men det bruges også indenfor bilforsikring.

Ved en bilforsikring stiller man spørgsmålet om ens erfaring med biler. Hvor længe har du haft bil, hvor gammel du er og hvor mange ulykker/skader man har lavet. Hvis ens anciennitet er høj, så vil ens bilforsikring være billigere, da du er mere sikker i trafikken.

Hvordan optjener man anciennitet? Det er en meget simpel proces, dog er den langvarig. Jo flere år du har kørt, jo tættere er du på at blive elitebilist. En elitebilist er en som har kørt x antal år skadefrit. Ved at være elitebilist, vil du kunne få en billigere bilforsikring.

Mangler du kapital til at føle dig tryg med en bilforsikring?

Du er måske havnet i den situation, at du er bange for at bruge din bil, da du ikke har forsikring på den? Det kan også være, at du har købt en ny bil, men du har ikke fået en forsikring på den? Minifinans vil altid gerne hjælpe dig, hvis du ikke har råd til en bilforsikring lige nu. Hos os kan du låne 10.000-50.000 kr., som kun tager få minutter. Det burde kunne give dig en god start til en bilforsikring. Desuden tager vores gratis og uforpligtende ansøgning kun ét minut at udfylde. Du finder ansøgningen her. Minifinans har desuden en af de laveste renter på det danske lånemarked.

Yderlige spørgsmål angående Minifinans?

MiniFinans er en meget serviceorienteret låneudbyder, hvilket vores næsten 5 stjernede anmeldelser på Trustpilot vidner om. Derfor vil vi altid gøre alt for at besvare dine spørgsmål! Du finder vores lånevilkår og ofte stillede spørgsmål her. Det kan dog ske, at du ikke lige finder, det svar som du søger, så kan du altid kontakte vores kundeservice. Alle ugens dage kan du skrive til vores kundeservice på mail: kontakt@minifnans.dk. Hvis du nu føler dig tryggere ved at ringe til os, kan du også det. Vi tager imod opkald mellem 9 og 17 fra mandag til fredag på: +45 71 71 88 88.

Er du derimod fast besluttet på, at Minifinans er den rigtige udbyder til at hjælpe dig med din bilforsikring? Så er du bare nogle få klik fra, at du får udbetalt dit lån. Vi ser meget frem til at starte et godt samarbejde med dig!