Har du styr på barselsdagpenge? Bliv klogere hos MiniFinans

Er du i lykkelige omstændigheder og er du gravid? Så er det en god idé lige at få styr på reglerne for barselsdagpenge. Det er en god idé at have styr på de forskellige “Hv” spørgsmål du måtte have til barselsdagpenge. Hvordan ansøger jeg? Hvor meget kan jeg få udbetalt? Hvornår kommer pengene ind på min konto?

Hvem kan få dagpenge?

For at være berettiget til dagpenge skal du være medlem af en A-kasse. Du skal have været medlem af A-kassen i mindst 1 år forinden du går på barsel. Der er mange regler i systemet, da barselsorloven fra Udbetaling Danmark varierer. Der er blandt andet regler for selvstændige mødre, mødre under uddannelse med mere. Du kan blive klogere på din specifikke situation på Borger.dk. Her på bloggen vil vi dog lige besvare de mest generelle og overordnede spørgsmål du måtte have til barselsdagpenge.

Hurtig gennemgang af barselsdagpenge

Dine barselsdagpenge bliver udbetalt til din NemKonto den sidste torsdag i hver måned. Beløbet du får udbetalt vil afhænge af din arbejdssituation, din timeløn og hvor mange timer du arbejder i ugen. Hvis du er ledig, selvstændig eller lønmodtager kan du maksimalt få udbetalt 4.245 om ugen før SKAT.

Når du skal søge om barselsdagpenge skal du gå igennem din arbejdsgiver og eller din A-kasse. Det er nemlig først dem der skal gøre opmærksom på, at de har en medarbejder der skal på barsel. Når den proces er afsluttet vil du modtage et brev, hvor du kan selv kan søge om barselsdagpenge.

Lån under sin barsel

Du må godt låne penge under din barsel, og specielt hvis det er første gang at du skal være mor, kan det blive lidt af en økonomisk omvæltning med en lille ny baby. Der er mange nye investeringer du skal lave, og selvom du køber brugt og måske arver fra andre, er det alligevel økonomisk dyrt at blive mor.

Hvilke lånemuligheder har du under barsel?

Der er selvfølgelig alternative finansieringsmuligheder når du er gravid. Men hvis du ikke har lyst til for eksempel afbetaling, så kan du tage et kortvarigt lån hos MiniFinans. Med et lån herfra kan du finansiere en del ting du står og skal bruge som nybagt mor. Og så skal du ikke tænke på at mangle noget. Du kan hos MiniFinans låne op til 50.000 kr. og få pengene til din nemkonto. Du vil indenfor få minutter have pengene på din konto, når du er godkendt.