Hvad koster jeres barnedåb? Sådan får I mere fest for pengene (2018) ✓
Existing Users Log In
   

Hvad koster en barnedåb?

Hvad koster en barnedåb?

Hvad koster en barnedåb?

Prisen på en gennemsnitlig barnedåb ligger mellem 3.000 og 7.000 kroner. For mange kan det være en omgang, der slider på et allerede presset budget. Når I allerede skal købe udstyr til det lille mirakel – og måske har været nødt til at flytte på grund af familieforøgelse, kan et par tusinde til eller fra gøre en stor forskel.

 

Hvordan kan en barnedåb se ud?

Først og fremmest skal I finde ud af hvem der skal med. Nogle inviterer kun nærmeste familie, mens andre ønsker at have hele omgangskredsen med. Dermed kan antallet af gæster ofte svinge fra 30 til 80 personer.

Derefter skal I finde ud af, hvor I gerne vil (eller kan) være. Mange vælger at holde det intimt og være i eget hjem. Det kan også være lettere, når dagens hovedperson både skal sove til middag og skiftes i løbet af festen. Mange nyfødte sover som bekendt gennem deres dåbsfest.
Nogle vælger at prioritere at slippe for opvask og rengøring og holde receptionen på en café eller restaurant. Mange bowlinghaller har restauranter tilknyttet, hvor selskabets mange børn og barnlige sjæle kan sendes ind til bowling når maden er spist.

 

Sådan får I mere barnedåb for pengene

Vælger I at leje lokale og service og bestille mad og musik udefra bliver det straks mange flere penge. En måde at trimme budgettet på kan være at bruge jeres netværk:

Har I adgang til et billigt lokale?
Måske kan I leje vuggestuen, spejderhytten eller kirkens lokaler billigt. Så følger der også service med.

Kan nogen i jeres omgangskreds stå for maden?
Måske nogen der arbejder inden for madlavning eller har adgang til billige råvarer. Mange laver også kagen selv, hvilket kan være godt, hvis nogen har allergier eller diabetes.

Skal nogen synge en sang?
Måske har nogen adgang til instrumenter eller en god Spotify-konto.

Har I en dåbskjole i familien?
Mange har en arvekjole, der bruges igen og igen. Ellers er der måske en kjole, som kan blive en arvekjole.

Kan nogen give bidrag til festen i stedet for en dåbsgave?
Måske har I faktisk mere brug for bidrag til festen end en dåbsgave.

 

Dette skal du huske når du skal holde barnedåb

  • Inden for 14 dage, skal I have lavet en fødselsanmeldelse samt en Omsorgs- og ansvarserklæring, som faderen skal indsende, hvis I ikke er gift.
  • Barnet skal navngives inden for seks måneder via borger.dk.
  • Inden I beslutter noget omkring dåb, skal I kontakte jeres lokale kirkekontor – læs mere her. Sammen koordinerer I dato og dåbens forløb.
  • Bor I i Sønderjylland, gælder der særlige regler. Se mere på jeres kommunes hjemmeside.
  • Økonomien! Har I en livsforsikring? Har I forsikret jeres barn? Hvordan ser budgettet ud, når I skal på barsel? Og skal en af jer gå ned i tid?

Er drømmene større end budgettet?

I behøver ikke gå på kompromis, fordi pengene først er der næste måned. Hos MiniFinans kan I låne nemt, hurtigt og sikkert uden møder og sikkerhed. I betaler næste måned, når pengene er på kontoen. Læs lånevilkårerne her og prøv låneberegneren – lån penge nu og få råd til lidt mere i længden.

Skal I giftes? Læs vores gode råd her – måske giver det plads i budgettet til lidt ekstra på bryllupsrejsen.