Prisen på en gennemsnitlig barnedåb ligger mellem 3.000 og 7.000 kroner. For mange kan det være en omgang, der slider på et allerede presset budget. Når I skal købe udstyr til det lille mirakel – og måske har været nødt til at flytte på grund af familieforøgelse, kan et par tusinde kroner gøre en stor forskel i jeres budget. Læs med her og find både inspiration, vigtige informationer og en huskeliste til dit barns kommende barnedåb.
Hvordan kan en barnedåb se ud?
Først og fremmest skal I finde ud af hvem der skal med. Nogle inviterer kun nærmeste familie, mens andre ønsker at have hele omgangskredsen med. Dermed kan antallet af gæster ofte svinge fra 30 til 80 personer.
Derefter skal I finde ud af, hvor I gerne vil (eller kan) være. Mange vælger at holde det intimt og være i eget hjem. Det kan også være lettere, når dagens hovedperson både skal sove til middag og have skiftet ble i løbet af festen. Mange nyfødte sover som bekendt gennem deres dåbsfest.
Nogle vælger at prioritere at slippe for opvask og rengøring ved at holde receptionen på en café eller restaurant. Mange bowlinghaller har restauranter tilknyttet, hvor selskabets mange børn og barnlige sjæle kan sendes ind til bowling, når maden er spist.
Vigtige ting at få styr på til barnedåben
- Hvornår skal barnedåben afholdes?
- Kontakt præsten i jeres sogn
- Hvad er jeres budget?
- Hvor skal barnedåben afholdes?
- Hvem skal inviteres med til barnedåben?
Huskeliste til barnedåb
Har I svært ved at danne jer et overblik over hvad I skal huske både før, under og efter barnedåben så er der hjælp at hente. Vi har lavet en udførlig huskeliste til jer, så I hurtigt kan finde ud af hvilke ting, som I skal have styr på først. Du kan downloade huskelisten nedenfor:
Planlægning-af-barnedåb-1.xlsx (5890 downloads)
Sådan får I mere barnedåb for pengene
Vælger I at leje et lokale, blive serviceret, bestille mad og musik udefra bliver det straks mange penge. En måde at trimme budgettet på kan være at bruge jeres netværk:
Har I adgang til et billigt lokale?
Måske kan I leje vuggestuen, spejderhytten eller kirkens lokaler billigt. Så følger der også service med.
Kan nogen i jeres omgangskreds stå for maden?
Måske kender I nogen der arbejder som kok eller har adgang til billige råvarer. Mange laver også kagen selv, hvilket kan være godt, hvis nogen har allergier eller diabetes.
Skal nogen synge en sang?
Måske kender I en der kan synge eller spille på et instrument? Det kan også være at I kender en der har en god Spotify playliste som I kan sætte på.
Har I en dåbskjole i familien?
Mange har en kjole som er arvet, hvilket kan bruges igen og igen. Ellers er der måske en kjole, som kan blive en arvekjole.
Kan nogen give bidrag til festen i stedet for en dåbsgave?
Måske har I faktisk mere brug for bidrag til festen end en dåbsgave.
Hvornår skal et barn døbes?
De der vælger at døbe deres barn, gør det for det meste når barnet er 3 måneder gammelt. Det kan være en fordel at døbe barnet, når det er 3 måneder gammel. Jo ældre barnet er, jo mere vågent (og muligvis uroligt) er det under dåben. De fleste spædbørn sover ofte gennem ceremonien, hvilket kan være en fordel for både forældre og gæster til barnedåben.
Selvom mange døber deres barn når det er 3 måneder gammelt, er det dog op til forældrene at vurdere, hvornår det passer dem og barnet bedst.
Vil du gerne have at dit barn skal døbes, skal du gøre det inden det er 6 måneder gammelt. Det kan i som forældre gøre på Borger.dk og i kirken under dåben.
Dette skal du huske når du skal holde barnedåb
- Inden for 14 dage, skal I have lavet en fødselsanmeldelse samt en Omsorgs- og ansvarserklæring, som faderen skal indsende, hvis I ikke er gift.
- Barnet skal navngives inden for seks måneder via Borger.dk.
- Inden I beslutter noget omkring dåben, skal I kontakte jeres lokale kirkekontor. Sammen skal I koordinere dato og dåbens forløb.
- Økonomien! Har I en livsforsikring? Har I forsikret jeres barn? Hvordan ser budgettet ud, når I skal på barsel? Og skal en af jer gå ned i tid? Husk at et barnedåb koster penge.
Er drømmene større end budgettet?
I behøver ikke gå på kompromis, fordi pengene først er der næste måned. Hos MiniFinans kan I låne nemt, hurtigt og sikkert uden at skulle til møder eller stille økonomisk sikkerhed for lånet. Hos os kan du låne helt op til 50.000 kr. Vi har gjort det nemt hos os, vi kan overfører lånet til din Nemkonto efter en godkendelse, dette gælder alle 365 dage i året. Læs lånevilkårene her og prøv låneberegneren. Lån penge nu og få råd til lidt mere i dag.
Skal I giftes? Læs vores gode råd her – måske giver det plads i budgettet til lidt ekstra på bryllupsrejsen.
Oftede stillede spørgsmål omkring en barnedåb
Hvad er en barnedåb?
En barnedåb er i kristendommen det ritual, hvormed en person indlemmes i den kristne menighed. Ved dåben “afvaskes” personens synder, og han eller hun bliver medlem af Kristi kirke.
Hvornår afholdes en barnedåb?
En barnedåb afholdes typisk når barnet er fyldt 3 måneder.
Hvad koster en barnedåb?
Barnedåben koster omkring 3.000 kr. til 7.000 kr.
Selvfølgelig kan en barnedåb være billigere eller dyrere, alt efter hvad man vælger.