Få styr på din årsopgørelse

Vil du gerne have styr på din årsopgørelse, så er du kommet til det rigtige sted. Vi har samlet alle de vigtigste informationer omkring årsopgørelse til dig, så du kan blive klogere på din. Du kan læse alt fra hvad en årsopgørelse er, hvorfor du bør tjekke den og gode råd til hvordan du håndterer den.

Hvad er en årsopgørelse?

En årsopgørelse er en oversigt over din SKAT for det seneste år. På årsopgørelsen kan du se din indkomst, dine fradrag og hvad du har betalt af SKAT det sidste år. Det vil med andre ord sige, at en årsopgørelse ser tilbage på det seneste år og ikke fremadrettet.

Hvornår modtager jeg årsopgørelsen?

Hvert år i starten af marts kan du se din årsopgørelse. Her kan du se om du har betalt for lidt eller for meget i SKAT det seneste år. Hvis du har betalt for meget i SKAT, overfører SKAT automatisk pengene til din konto. Har du i stedet betalt for lidt i SKAT, vil de kræve det skyldige beløb tilbage.

Hvad er forskellen på forskudsopgørelse og årsopgørelse?

En forskudsopgørelse er en beregning af dine forventede indtægter det kommende år, og hvad du skal betale i SKAT. Din forskudsopgørelse kan justeres løbende, modsat en årsopgørelse der opgøres en gang om året. Årsopgørelsen er et regnskab over hvad du reelt har tjent og hvad du har betalt i SKAT. Forskudsopgørelsen kan du se hvert år i november måned, mens årsopgørelsen bliver tilgængelig til marts hvert år.

Derfor bør du tjekke din årsopgørelse

Selvom SKAT automatisk modtager alle dine oplysninger, bør du alligevel tjekke din årsopgørelse hvert år. Det kan ske, at SKAT har modtaget forkerte oplysninger, eller at nogle oplysninger er røget i svinget. Er det tilfældet kan du muligvis gå glip af nogle penge. Derfor bør du tjekke om alle oplysninger er rigtige, så du får mest muligt ud af dine penge. Du skal derudover være opmærksom følgende poster på årsopgørelsen:

 • Håndværkerfradrag
 • Kørselsfradrag/ Befordringsfradrag
 • Underholdningsbidrag og børnebidrag
 • Rejsebidrag
 • Fradrag for velgørenhed
 • Ejendomsværdiskat
 • Køb og salg af værdipapirer
 • Udenlandske ejendomme, bankkonti og investeringer
 • Løn, pension og renter
 • Selvstændig virksomhed og udlejningsejendom

Tjek op på ovenstående poster og sikre dig, at du ikke bliver snydt. Årsopgørelsen kan nemlig have stor betydning og indflydelse på, hvordan din økonomiske situation kommer til at se ud.

Årsopgørelse

Undgå at få et skattesmæk

Hvert år får mange danskere et skattesmæk, fordi de det seneste år ikke har betalt nok i SKAT. Får du et skattesmæk, skal du betale et større beløb tilbage i restskat. Det er en uheldig situation at stå i, og for mange kan et skattesmæk gå alvorligt ud over økonomien.

Det er de færreste der regner med, at skulle betale penge tilbage i SKAT. Af samme grund har de færreste mennesker heller ikke budgetteret med at skulle betale restskat. For at undgå at betale penge tilbage i SKAT, kan du med fordel sætte din skatteprocent 1 eller 2% op. På den måde sikrer du dig, at du ikke betaler for lidt i SKAT.

Hvad skal jeg gøre når du får din årsopgørelse?

Når du modtager din årsopgørelse, skal du se om oplysningerne er korrekte. Er de ikke korrekte, skal du rette oplysningerne så de reelt set passer. Har du ikke fået tilføjet dine fradrag på din forskudsopgørelse, er det på din årsopgørelse du skal tilføje dem.

Fradragene kan have stor betydning for din SKAT, så det er en god ide at få skrevet alle de fradrag ind, som du er berettiget til.

Årsopgørelse: 3 vigtige ting at huske

SKAT modtager automatisk de fleste oplysninger, som bliver noteret på årsopgørelsen. Passer den alligevel ikke, kan der være 3 grunde til det:

 • Hvis du ikke har ændret din forskudsopgørelse, så den passer til din reelle økonomiske situation.
 • Hvis du har brugt dit hovedkort mere end tilladt. Du må ikke bruge dit hovedkort mere end ét sted, og det bør være det sted hvor du tjener mest. Har du brugt det mere end ét sted, har du fået for meget udbetalt i løbet af året, og skal derfor betale penge tilbage.
 • Hvis du ikke har fået tilføjet dit kørselsfradrag på din forskudsopgørelse, eller andre vigtige fradrag som du er berettiget til. Når du modtager din årsopgørelse, kan du ændre på oplysningerne.

Få et større råderum med et lån hos MiniFinans

Om du skal betale et større eller mindre beløb tilbage i SKAT, er det rart at have et økonomisk råderum.

Hos MiniFinans.dk kan du låne mellem 10.000 og 50.000 kroner til en lav månedlig rente. Hos os kan vi levere lånet bare efter få minutter, dette kalder vi en straksoverførsel. Denne straksoverførsel gælder i alle ugens dag. Det betyder, at du på trods af at skulle betale restskat, stadig har penge på din konto til uforudsete udgifter, en rejse eller måske noget helt tredje. Vi står klar til at hjælpe dig og indfri dine ønsker. Ansøg her.