ÅOP: Hvad er det? Og hvordan påvirker det mit lån?

ÅOP er forkortelsen for årlige omkostninger i procent. Det vil sige, når du optager et hvilket som helst lån, så er der ÅOP på beløbet. Helt kort fortalt, vil tallet altså give dig en idé om, hvad det vil koste dig på årsbasis at låne et givent beløb hos f.eks. Minifinans.dk.

Lån hos Minifinans

Når du får et lån hos Minifinans, vises en oversigt over den ÅOP der er på det lån, som du ønsker at tage. Når du låner i et institut som vores, så er det meningen at det er et kortsigtet lån. Altså et lån du betaler tilbage indenfor et par måneder. Det er lovpligtigt for os, at vi angiver ÅOP på vores lån, men det betyder ikke, at du kommer til at betale mange penge tilbage til os, når du låner hos os.

ÅOP på lån med kort løbeperiode

Selvom ÅOP altså er lovpligtigt at vise for alle instanser, der tilbyder lån til private, så er det på nogle måneder et lidt forældet koncept. Da der er betydelig forskel på at åbne en kassekredit i en bank, og på at tage et forbrugslån hos f.eks. Minifinans.dk.

Undgå en skjult ÅOP 

Låner du penge hos MiniFinans, er der ingen skjulte renter eller gebyrer på vores lån. Det er vigtigt for os, at du er så informeret som muligt omkring vores.
Din sikkerhed står øverst på vores liste. Hvis vi skjuler gebyrer og renter på vores lån, vil vi føre dig bag lyset, og det er noget vi er meget imod. Derfor har vi gjort det tydeligt, hvilken ÅOP du har hos os, hvis du optager et lån samt hvilke gebyrer, der måtte være på lånet.

Det skal du være opmærksom på når du taget et lån

Når du taget et lån er det ikke kun renterne du bør være opmærksom på. Du bør også tjekke hvilke engangsomkostninger og løbende omkostninger der er på det lån du vil tage.

Der kan være flere former for engangsomkostninger på et lån. Disse er:

  • Oprettelsesgebyr
  • Ekspeditionsgebyr
  • Fast tinglysningsafgift
  • Variable tinglysningsafgift
  • Alle former for gebyrer

Der kan også være mange løbende omkostninger på de lån, som de forskellige låneudbydere tilbyder:

  • Månedlige og årlige kontogebyrer
  • Administrationsgebyrer
  • PBS gebyrer
  • Depotgebyrer
  • Renter

Tag et lån, men tænk dig om

Ligegyldigt om du vælger at låne i din bank eller via en online låneudbyder som Minifinans.dk. Skal du gå til det med samme grad af fornuft og eftertænksomhed, som du normalt ville gøre. Lav en liste over de fordele/ulemper som du har for at låne, og undersøg markedet godt. Men lad være med at lade dig skræmme, hvis du ser en høj ÅOP på dit lån. Det er jo meningen, at du har betalt det tilbage inden for kort tid. Derfor vil det lån, son du tager hos minifinans.dk ikke være langvarigt eller på årsbasis. Hos Minifinans.dk kan du maksimalt låne optil 50.000 kr. og via vores tilvalg, straksoverførsel, er det muligt, at få pengene indenfor få minutter. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til et lån hos os. Klik her og lån et lille beløb.