Find den bedste A-kasse

Der er mange forskellige A-kasser at vælge imellem. Derfor kan det være svært at finde den A-kasse, som passer bedst til dig og dine behov

Hvad er en A-Kasse?

Ordet er en forkortelse af arbejdsløshedskasse, og har eksisteret i mere end 100 år. A-kasser er statsstøttede organisationer, som hjælper folk der har mistet deres arbejde. Mister du dit arbejde og er medlem af en A-kasse, modtager du et fast månedligt beløb. Det er en måde at sikre dig og din økonomiske situation, hvis du pludselig ikke er på arbejdsmarkedet længere.

Det månedlige beløb som får udbetalt, hvis du mister dit job, bliver kaldt dagpenge. Udover dagpenge administrer landets A-kasser også offentlige love og regler på området, feriedagpenge, efterløn osv.

Fordele ved at være medlem af en A-kasse

Er du medlem af en A-kasse har du flere fordele. Når du er medlem er du dækket godt ind. Du modtager et månedligt beløb af din A-kasse, når du ikke har et arbejde længere. På den måde slipper du for at skulle have offentlig støtte såsom kontanthjælp.

Når du melder dig ind i en A-kasse er du altså sikret en indkomst, hvis du skulle ende i en situation hvor du mister dit arbejde. Er du medlem af en A-kasse er du alligevel sikret en indkomst, så du kan betale dine faste udgifter, samtidig med at du har penge at leve for.

Værd at vide om en A-kasse

For at A-kasser er berettiget til, at udbetale dig dagpenge når du bliver arbejdsløs, skal du være medlem af den i 1 år. Når du har været medlem 1 år, er du berettiget til at modtage dagpenge fra dag ét når du bliver arbejdsløs. Derfor er det vigtigt at du sørger for at melde dig ind i en A-kasse, så du er sikret hvis uheldet skulle være ude.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der er forskel på hvilke medlemmer de forskellige A-kasser optager, da det kan have indflydelse på, om du kan blive medlem af eller ej. Nogle A-kasser optager kun medlemmer fra bestemte fag, mens andre optager medlemmer uanset hvilken faggruppe de tilhører. A-kasser der optager medlemmer uanset faggruppe bliver kaldt for tværfaglige A-kasser.

A-kasse til studerende

A-kasse til studerende

Hvis du er studerende, er det en god ide at melde dig ind i en A-kasse mens du studerer. Der er flere A-kasser der tilbyder gratis medlemskab til studerende der stadig er under uddannelse.

Det er ikke alle studerende, der får arbejde med det samme de har endt deres uddannelse. Melder du dig ind 1 år inden du færdiggør din uddannelse, er du sikret dagpenge den dag hvor du er færdig med din uddannelse. Dermed kan du få dagpenge mens du søger om et arbejde. Det kan være en fordel for mange studerende, da de derved kan have mere overskud til deres studie, og ikke behøver at stresse med at finde et arbejde mens de er studerende.

Der er også andre fordele ved at melde dig i en A-kasse mens du studerer. Du kan som studerende benytte dig af mange gratis tilbud, som har tilknytning til det medlemskab du har. Mange A-kasser arrangerer blandt andet virksomhedsbesøg, branche-arrangementer, events og talentprogrammer.

Hvordan finder jeg den A-kasse der er bedst til mig?

Der er mange A-kasser på markedet, og det kan derfor være svært at finde den der passer bedst til dig. Der er derfor også forskel på priserne. Hvis du er prisbevidst og ønsker at finde en billig A-kasse, skal du ikke være bange for at vælge den billigste på markedet. Dette skyldes at de har bestemte vilkår de skal følge, samtidig med at dagpenge forsikringen er fastlagt i lovgivningen.

Er du i tvivl om hvilken A-kasse der er den bedste for dig? Vi fundet nogle af de bedste A-kasser til dig, der både er billige og troværdige.

Få et ekstra tilskud til hverdagen

Her hos Minifinans.dk kan du låne op til 50.000 kr. og få pengene udbetalt straks via vores straksoverførsel. Vi er som nogle af de første, der kan tilbyde straksoverførsel. Dette kan ske i alle ugens dage og alle timer på døgnet, så hvis du mangler lidt ekstra til kontoen en lørdag, så er det intet problem. Udover vores straksoverførsel, så spørger vi ikke ind til hvad pengene skal bruges til, dette er helt din egen beslutning. Hvis du skal bruge pengene på ferie, en ny computer eller noget helt tredje, det blander vi os ikke i.