5 begreber indenfor kviklån: Læs mere hos MiniFinans (2018) ✓
Existing Users Log In
   

5 begreber indenfor kviklån: Læs mere hos MiniFinans

5 begreber indenfor kviklån: Læs mere hos MiniFinans

5 begreber indenfor kviklån: Læs mere hos MiniFinans

5 begreber indenfor kviklån: Læs mere hos MiniFinans

Står du også og skal til at optage dit første lån? Så er der nogle begreber det er godt at have 100% styr på, før du beslutter dig for, hvilken type lån der passer til dig og dit behov. Det at tage et lån er en relativt alvorlig sag, og derfor er det vigtigt at man har styr på det fundamentale. Det er jo også de færreste der køber en bil uden først at vide, hvordan man kører bil. Du kan selvfølgelig altid ringe til din bank, og spørge dem til råds, men du kan ligeså nemt finde den nødvendige information på nettet, f.eks. her hos os. Når du har lært mere om de 5 begreber, kan du beregne dit første lån hos MiniFinans med vores låneberegner. Husk at du kan låne op til 4.000 kr. første gang du låner.

5 begreber og deres forklaring

Der er 5 essentielle begreber du skal have styr på, når du har styr på dem, så er du bedre klædt på til at kunne tage det rigtige lån for dig.

ÅOP

Dette står for årlige omkostninger i procent. Uanset bank eller privat låneudbyder, skal alle oplyse ÅOP’en ved lån. Årsagen er grundet kreditaftaleloven og har til formål, at du kan sammenligne flere låneudbyders omkostninger. Det er vigtigt at kende til dit kommende låns ÅOP, du kan beregne din ÅOP hos MiniFinans på forsiden

Løbetid

Løbetiden betyder at det er den periode, hvor du tilbagebetaler dit lån. Hos os er løbetiden som udgangspunkt 30, og det er altså i løbet af denne periode, du skal betale dit lån tilbage. En kort løbetid er lig med færre måneder med rentebetalinger.

Hovedstol

Hovedstolen er det oprindelige beløb du vil låne inklusiv omkostninger i form af rentetilskrivninger.

Debitorrente

Dette er også et andet ord for effektiv rente.

Rådighedsbeløb

Dit rådighedsbeløb er det beløb du har tilbage, når du har betalt dine faste udgifter. Rådighedsbeløbet bruges af kreditoren til at bedømme, om din økonomi kan passe med et lån.